Premier dr. Cerar v Velenju na 120. obletnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil 120. obletnice delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje. V svojem nagovoru na slavnostni seji je poudaril, da so vrednote gasilstva – požrtvovalnost, pogum, tovarištvo, nesebičnost, humanitarnost, prostovoljstvo – vrednote, ki jih sam izredno ceni, a jih hkrati neredko v Sloveniji izredno pogreša.

Predsednik vlade je v svojem nagovoru namreč izpostavil, da si želi, da bi Slovenke in Slovenci, tako kot gasilci, v prelomnih trenutkih znali sodelovati in delovati skupaj. Kadar v Sloveniji sodelujemo, zmoremo marsikaj, celo tisto, kar se zdi nemogoče, je povedal premier in dodal, da si zato prizadeva, da premagamo ovire pri projektih kot sta Magna in drugi tir. Predsednik vlade se je v svojem imenu in v imenu celotne Vlade Republike Slovenije zahvalil požrtvovalnim gasilkam in gasilcem za njihovo nesebično delo.

Predsednika so na dogodku spremljali državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben, podžupanja Mestne občine Velenje in predsednica Lokalnega odbora SMC Velenje Breda Kolar, poslanec Državnega zbora Saša Tabaković ter članice in člani SMC Šaleške doline.

Vir: vlada.si