Premier dr. Cerar v Ormožu: Sodelovanje državnih in lokalnih oblasti ter drugih deležnikov je v korist naših ljudi

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je današnjo soboto preživel v Ormožu, kjer se je, skupaj s poslancem mag. Aleksandrom Kavčičem in predsednico LO Ormož Mojco Žnidarič, udeležil odprtja regijskega gasilskega vadbenega poligona ter prireditve »Zbudi se, Ormož!«, ki so jo organizirali aktivni študenti Kluba ormoških študentov.

FOTO: STA

Na otvoritveni slovesnosti gasilskega poligona Podravske regije, ki je prvi od sedemnajstih gasilskih vadbenih centrov, ki jih načrtuje Gasilska zveza Slovenije po celi Sloveniji, je predsednik vlade v nagovoru zbranim poudaril, da je vesel za novo sodobno pridobitev, s katero se bodo lahko gasilci in pripadniki drugih sil za zaščito in reševanje še bolje urili in pripravljali za opravljanje plemenitega poslanstva, pomoči ljudem v stiski. Sredstva za izgradnjo poligona so prispevale lokalne oblasti, Gasilska zveza Slovenije ter Uprava RS za zaščito in reševanje.

Projekt je premier Cerar označil za dobro sodelovanje različnih deležnikov, ki po njegovem sicer ni edino v tem okolju. »Vesel sem dobrih praks, ko komunikacija med predstavniki lokalnih oblasti in drugih deležnikov ter države dobro poteka in omogoči napredovanje projektov v dobro ljudi. To se na Ormoškem na primer kaže tudi v napredku pri izgradnji ceste Ptuj – Ormož, ki se bo pričela v naslednjem letu, in sanaciji zemeljskega plazu na območju Vičanskega vrha,« je izpostavil predsednik vlade.

FOTO: STA

Predsednik vlade se je danes udeležil tudi prireditve »Zbudi se, Ormož!«, projekta, namenjenega medsebojnemu povezovanju in sodelovanju neprofitnih in prostovoljnih organizacij ter podjetij, ki delujejo v Ormožu. Projekt, ki je tudi športno obarvan, organizirajo aktivni ormoški študenti, zbrani pod okriljem Kluba ormoških študentov. Predsednik vlade jim je izrekel pohvale za njihovo aktivnost in angažiranost, zaradi katere kraj živi in povezuje ljudi, dogodek pa je izkoristil za sproščeno druženje z Ormožankami in Ormožani ter se odzval vabilu in se preizkusil v ultimate frizbiju z mladimi.