Premier dr. Cerar v intervjuju za 24ur: Najbolj sem presenečen nad količino neresnic in metanja polen pod noge

Predsednik vlade in stranke SMC dr. Miro Cerar je za televizijo POP TV ob 3. obletnici vlade dal intervju, v katerem se je dotaknil aktualne politične situacije v državi, načrtov vlade, zdravstvene reforme, arbitražne razsodbe, projekta 2. tira, predsedniških volitvev in uspehov v košarki.

Na vprašanje, kaj ga po treh letih delovanja v politiki najbolj preseneča, je dejal, da je najbolj presenečen nad količino neresnic in metanja polen pod noge, kot primer pa navedel projekt #2tir.

Za Vilijem Kovačičem se odkrito skriva gospod Janez Janša in stranka SDS, ki želi ustaviti nek projekt, ki je za Slovenijo vitalnega pomena. Za Luko Koper, njeno konkurenčnost in njeno preživetje, za Primorsko, Slovenijo in njeno gospodarstvo, za zeleno Slovenijo. Slovenija je tu v svetovni konkurenci, s tem projektom bomo (p)ostali pomembna država na transportnem zemljevidu Evrope ali pa nas bodo sosednje države prehitele. Zato preprosto ne morem razumeti, kako lahko SDS, vključno z njenimi sateliti, meče toliko polen pod noge in manipulira. Očitno bi radi, da Slovenija stoji in obstane.

 

Vabljeni k ogledu intervjuja na spletni strani POP TV.