Premier dr. Cerar policistom in drugim uslužbencem tudi v bodoče zagotovil vladno podporo glede ustreznih delovnih pogojev

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je dan po tragičnem dogodku v izolski bolnišnici sestal z ministrico za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, ki je premierju poročala o tragičnih dogodkih. Nato se je znova sestal z ministrico ter generalnim direktorjem policije Marjanom Fankom, ki je premierja podrobneje seznanil z dosedanjimi ugotovitvami glede včerajšnjega streljanja. »Kot predsednik vlade bom storil vse, da bodo za policiste in vse, ki skrbijo za varnost in oskrbo ljudi, zagotovljeni ustrezni delovni pogoji ter podpora vlade tudi vnaprej,« je poudaril premier. Dan zatem je skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc in ministrico Vesno Györkös Žnidar v UKC Ljubljana obiskal policista, ranjenega v streljanju pred izolsko bolnišnico, ki medtem že okreva.

Ob tej priložnosti se je premier sestal tudi z vodstvom UKC Ljubljana, kjer je vsem zaposlenim v zdravstvu izrazil svojo polno podporo ter podporo vlade. Dejal je, da vlada že sicer išče možnosti za izboljšavo pogojev v zdravstvu kot takem ter njihovi varnosti. Premier je ob odhodu iz UKC Ljubljana dejal, da je dogodek vse zelo pretresel, nekoliko pa se je bilo mogoče pomiriti ob novici, da je stanje ranjenega policista stabilno in da bo z njim vse v redu. Pri tem je poudaril, da je skupaj z ministrico za zdravje in ministrico za notranje zadeve tukaj »danes tudi zato, da predvsem izrazimo vso podporo zdravstvenim delavcem. Vlada bo storila vse, da skupaj z zdravstvom pa tudi drugimi deležniki v družbi takšne situacije preprečimo«.

Premier je izrazil zavedanje, »da je to tragedija, ki se ne sme več zgoditi.« »Vlada dela intenzivno na tem, da se stanje v Sloveniji izboljšuje in izboljšuje se,« je še dejal. Ob tem je spomnil, da sedaj prehajamo v ključno fazo pri zdravstveni reformi – za obravnavo so namreč pripravljeni trije zakoni. Prav tako je bilo namenjenih več milijonov evrov za skrajševanje čakalnih vrst za letos jeseni in v prihodnjem letu, je spomnil premier.

Ob tem je izrazil razumevanje, da so kriza in mnoge slabe politike ljudi pripeljale do izgube upanja. Vendar meni, da bo vlada s svojim delom to upanje zdaj povrnila, skupaj z državljani pa si bo ministrski zbor prizadeval za ustvarjanje ozračja, ki bo preprečevalo takšne dogodke.