Premier dr. Cerar: Podjetniški pospeševalnik ABC primer odlične prakse za vso Slovenijo in svet

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je obiskal ABC Accelerator, ki po odprtju svojih poslovalnic v Indiji in Nemčiji septembra letos odpira poslovalnico tudi v Silicijevi dolini. »To je primer odlične prakse, ki bi ga morala imeti cela Slovenija za dober zgled,« je dejal premier ter izpostavil, da v pospeševalnik prihajajo največja svetovna podjetja in priznani svetovni strokovnjaki, ki temu projektu izražajo priznanje in podporo. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da vlada stopa v isto smer ter spomnil, da je bistveno za vlado mladim omogočiti čim več zaposlitev, kar se tudi dogaja.

Zaposlenost namreč raste – lani se je pri mladih povečala za več kot 20 odstotkov, letos pa intenzivno narašča, je pojasnil premier. Kot je poudaril, smo lahko med največjimi na svetu, če znamo izkoristiti človeške potenciale. Pri tem vlada daje vso podporo mladim, zato tudi dodatno vlagamo v povezovanje znanosti in gospodarstva ter podpiramo vse takšne projekte, kot je pospeševalnik ABC, je dodal.

koda 2  - 11.00 premier Miro Cerar bo obiskal podjetniski pospesevalnik ABC Accelerator, enega najuspesnejsih slovenskih globalnih podjetij, ki pomaga startupom pri uresnicevanju poslovnih resitev (fototermin na zacetku); izjava za medije na koncu; BTC, ABC Accelerator, Smartinska cesta 152, LJUBLJANA

Premier je obiskal pospeševalnik, da izrazi priznanje in čestita mladim, ki dokazujejo, da znajo biti tudi preko tega projekta ABC prodorni, ustvarjalni, pogumni. »Gre za fantastično stvar, za nekaj, kar Slovenijo postavlja tudi na ta način na svetovni zemljevid,« je še dejal premier dr. Cerar.

Podjetniški pospeševalnik ABC, eno najbolj uspešnih slovenskih globalnih podjetij, pomaga start-up podjetjem pri uresničevanju njihovih poslovnih rešitev, zaradi česar velja tudi za pomembnega partnerja v vladnem projektu Slovenije kot Zelene referenčne države v digitalni Evropi.

Namen vladnega projekta je predstaviti Slovenijo kot eno perspektivnejših razvojnih priložnosti za združevanje inovativne uporabe digitalnih tehnologij ter storitev na vseh nivojih delovanja – državljanov, države in družbe. Posebej v luči evropske Digitalne agende in enotnega digitalnega evropskega trga lahko namreč Slovenija postane t. i. referenčna država in aktiven akter digitalne transformacije v Evropi, ki jo poganja IKT.

S tem se odpira prostor za uvajanje inovativnih poslovnih modelov v partnerskem sodelovanju države in gospodarstva za uvajanje digitalnih rešitev, katerih namen je izboljšanje delovanja države, ustvarjanje višje povezljivosti družbe in kakovosti življenja ljudi. Pri tem podpira podjetja, kot je ABC Accelerator, katerega glavna naloga je povezati sodobne digitalne inovatorje oziroma njihove start-upe z večjimi podjetji.

koda 2  - 11.00 premier Miro Cerar bo obiskal podjetniski pospesevalnik ABC Accelerator, enega najuspesnejsih slovenskih globalnih podjetij, ki pomaga startupom pri uresnicevanju poslovnih resitev (fototermin na zacetku); izjava za medije na koncu; BTC, ABC Accelerator, Smartinska cesta 152, LJUBLJANA

koda 2
– 11.00 premier Miro Cerar bo obiskal podjetniski pospesevalnik ABC Accelerator, enega najuspesnejsih slovenskih globalnih podjetij, ki pomaga startupom pri uresnicevanju poslovnih resitev (fototermin na zacetku); izjava za medije na koncu; BTC, ABC Accelerator, Smartinska cesta 152, LJUBLJANA