Premier dr. Cerar: po težkih letih recesije poudarek socialnemu elementu

Vlada s sprejemom nacionalnega reformnega programa (NRP) in programa stabilnosti spodbuja gospodarsko rast in zaposlenost, hkrati pa daje ustrezen poudarek socialnemu elementu in zagotavlja nadaljnjo javnofinančno konsolidacijo, je premier dr. Miro Cerar ocenil dokumenta. Po težkih letih recesije je zdaj čas, da lahko sredstva namenijo tistim, ki so bili v teh časih najbolj prizadeti, poudarja premier.

Dokumenta je vlada sprejela soglasno, s popolnim sporazumom glede ciljev in ukrepov. Gre za še en enoten korak, usmerjen v izhod iz krize poudarja premier: “Naredili smo velik napor, da uskladimo različne cilje, ki pa so neka celota in kot celota lahko Slovenijo popeljejo na pot trajnostnega razvoja in dolgoročne uspešnosti.”

Minister za finance Dušan Mramor izpostavlja strukturne reforme, ki so predvidene v NRP. “Ključna dva poudarka pri strukturnih reformah sta pospešitev gospodarske rasti in povečanje konkurenčnosti ter produktivnosti, po drugi strani pa tudi javnofinančna konsolidacija,” poudarja Mramor.

 

Ljubljana, vladaNK po seji vlade.Foto: Daniel Novakovi?/STA

 

Foto: STA/Vlada