Premier dr. Cerar odprl evropski blockchain vrh

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je na Brdu pri Kranju odprl prvi evropski blockhain vrh »European Blockchain Summit 2018«. V svojem nagovoru zbranim gostom iz Slovenije in tujine predstavil aktivnosti Slovenije na področju novih tehnologij, 4. industrijske revolucije in digitalizacije. Pri tem je poudaril, da je Slovenija vključena v globalne razvojne tokove in je prepoznaven igralec na svetovnem zemljevidu. »Zavedamo se odgovornosti, ki nam prinaša dinamično spreminjanje digitalnega okolja, ki vpliva na vse aspekte našega bivanja,« je izpostavil.

»Prizadevamo si, da bo Slovenija med vodilnimi državami v Evropi in svetu na področju razvoja in uporabe blockchain tehnologije. Zato tudi pozorno spremljamo in sooblikujemo dogajanje v blockchain industriji, vključno s področjem inicialne prodaje kriptografskih kovancev, oziroma ICO,« je še dejal v svojem govoru in dodal, da se blockchain tehnologija sistemsko vpeljuje in se spodbujamo njena uporaba za različne namene in potrebe, pri čemer je poudaril, da so transakcije ICO le ena izmed možnih primerov njene uporabe.

Na zbrane udeležence je slovenski premier naslovil tudi apel, da pri razvoju novih poslovnih modelov in poslovanju ravnajo skrbno, spoštujejo vso obstoječo zakonodajo in pravila, predvsem pa dosledno sledijo načelom dobrega upravljanja. »Pozivam podjetnike, strokovnjake in vse deležnike, ki se ukvarjate z razvojem blockchain tehnologije, da pri razvoju novih poslovnih modelov in poslovanju ravnate skrbno, spoštujete vso obstoječo zakonodajo in pravila, predvsem pa dosledno sledite načelom dobrega upravljanja,« je izpostavil predsednik vlade Cerar.

Svoj nagovor je zaključil z željo, da si na prvem evropske vrhu vsi zadamo cilj, da Evropska unija postane vodilna na področju razvoja in uporabe blockchain tehnologije v svetu.

Vir: vlada.si