Predsednik dr. Cerar: Stranka SMC ne bo odstopala od zdravstvene reforme v dobrobit vseh državljanov

“Stranka SMC ne bo odstopala od zdravstvene reforme v dobrobit vseh državljanov,” poudarja predsednik SMC in premier dr. Miro Cerar, ki ga je dogajanje okoli zakona o lekarniški dejavnosti negativno presenetilo. Dr. Cerar pričakuje, da bodo tisti v koaliciji, ki so si o zakonu premislili ali ubirajo neko drugo pot, javnosti pojasnili, kaj se dogaja.

 

Premier dr. je spomnil, da so usklajevanja o Zakonu  lekarniški dejavnosti trajala eno leto, zatem je zakon podprla vlada. Zato ga je dogajanje na odboru DZ presenetilo.  “Zanesljivo to ni tisto, kar si želi SMC,” je poudaril in dodal, da bo SMC vztrajala pri reformi v dobrobit vseh državljanov.

Prehajamo v sklepni del zdravstvene reforme, kar smo napovedali že spomladi. Premier je izpostavil, da so bili pri usklajevanju lekarniškega zakona vključeni številni sogovorniki, da so bila pogajanja naporna, a “ko smo se enkrat uskladili, smo vedeli, zakaj”. “Tega nekateri očitno ne vedo več ali pa imajo neke druge razmisleke. Pričakujem, da bodo jasno pojasnili, zakaj odstopajo od tega,” je dejal dr. Cerar.