Premier dr. Cerar obiskal Belo Krajino, sledilo je srečanje s člani lokalnega odbora

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes obiskal Belo Krajino. Ob dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarjev je premier obiskal čebelarje v Čurilah pri Metliki, kjer je poudaril pomen čebelarstva. Sestal se je tudi z vodstvom čebelarjev Kmetijska zadruga Metlika. Nato je premier obiskal tudi podjetje Akrapovič, kjer ga je sprejel lastnik podjetja Igor Akrapovič. Zatem so se srečali s Prostovoljnim gasilskim društvom Štrekljevec, kjer so si ogledali gasilsko vajo.

Glede protesta Občine Črnomelj zaradi žične ograje, ki so jo nedavno namestili na pred tem postavljeno panelno ograjo ob Kolpi med vasjo Učakovci in mejnim prehodom Vinica,  je dr. Cerar dejal, da žična ograja ni potrebna in jo bodo odstranili, saj se zaveda, da je škodljiva za turizem ob Kolpi. Pristojni so to tudi storili. Za drugo polovico leta je napovedal tudi obisk širše vladne ekipe.

Dr. Cerar se je po uradnem obisku udeležil še srečanja članic in članov Lokalnega odbora Bela Krajina, kamor spadajo občine Črnomelj, Metlika, Semič, prisotni so bili tudi občinski svetniki SMC. Z njim je bila tudi poslanka Urška Ban, sprejela ju je predsednica Duška Vlašič. V lokalnem odboru so predstavili svoje pretekle aktivnosti, kot je okrogla miza o tretji razvojni osi in drugih infrastrukturnih izzivih v Beli krajini z ministrom za infrastrukturo, sodelovali so na delavnici Vizija Slovenije 2050, aktivno delujejo tudi v občinskih svetih in odborih Občin Metlika in Semič. Tema srečanja so bili tudi mladi v Beli krajini, program Pokolpje in trajnostni turizem kot prednostna panoga v Beli krajini, govorili so tudi o podjetniškem inkubatorju.