Premier dr. Cerar o zadnjih aktivnostih Policijskega sindikata Slovenije: Gre za največjo zlorabo instituta zakonodajnega referenduma doslej

Premier dr. Miro Cerar se je odzval na najnovejše aktivnosti policijskega sindikata: “Zaskrbljujoče je, da je po nedavnih nedopustnih dejanjih, v katere je bil vpleten predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS), zdaj še vodstvo Policijskega sindikata Slovenije (PSS) zagrešilo povsem nedopustno in nesprejemljivo dejanje. Gre za največjo zlorabo instituta zakonodajnega referenduma doslej.”

Dr. Cerar je dejal, da to ni stavkovni ukrep, pač pa dejanje, ki ga je sprožilo vodstvo policijskega sindikata, ki neposredno onemogoča uveljavitev pomembne zakonodaje, ki jo je sprejel najvišji državni organ, to je Državni zbor: “Želim si, da to ne bi vrglo sence na delo policije in njenega vodstva, ki svoje naloge opravljata zelo dobro in predano.”

Premier je opozoril, da policijska stavka, ki državi že povzroča škodo, vseskozi poteka kljub veliki teroristični nevarnosti v EU ter v času, ko je vlada bistveno povečala proračunski obseg sredstev za delovanje policije, policiji zagotovila nove zaposlitve ter obsežno nabavo nove opreme: “Medtem ko si vlada s približevalnimi predlogi prizadeva najti javnofinančno vzdržno pot do sporazuma, vodstvi policijskih sindikatov z nadaljevanjem stavke in omenjenim dejanjem ne ravnata konstruktivno.”