Premier dr. Cerar na slovesnosti ob pričetku gradnje nove tovarne Magne Steyr v Občini Hoče-Slivnica

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob začetku gradnje tovarne Magna Steyr v Občini Hoče – Slivnica. Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru poudaril, da si je Vlada Republike Slovenije za to največjo »greenfield« investicijo v zgodovini samostojne Slovenije močno prizadevala.

Dr. Cerar je izpostavil, da »zanimanje tujega investitorja ni prišlo samo od sebe, ampak je neposredni rezultat premišljenega in načrtnega dela te vlade«. V zadnjih treh letih je namreč ta vlada dokazala, kaj lahko naredi stabilna vlada, ki ima na voljo dovolj časa ter vizijo in ima pred očmi predvsem dobrobit ljudi, gospodarskih subjektov ter celotne družbe. Projekt Magna je »zgleden primer sodelovanja; vsi vpleteni smo delovali v prid Štajerske, v prid novim delovnim mestom, v prid razvoju«. Vlada se namreč zaveda, da prav Štajerska nujno potrebuje nov zagon in nova delovna mesta. »Štajerska je v preteklosti že bila dom avtomobilske industrije, z Magno pa v to regijo vračamo možnost ponovnega razcveta te panoge«. Premier je ob tem dodal, da je današnja položitev temeljnega kamna sicer pomembna ne samo za Občino Hoče-Slivnica, ampak tudi za Štajersko in celotno Slovenijo.

Premier je izpostavil, da gre za projekt, ki bo v Slovenijo v največ desetih letih prinesel najmanj 1000 delovnih mest. Investicija bo vredna najmanj 100 milijonov. »Za gospodarsko osiromašeno območje Štajerske tako Magna pomeni preporod, zato sem vesel, da smo danes končno tudi simbolno pričeli z deli«. Dodal je, da ta vlada trdo dela za prihodnost in za nadaljnji razvoj Slovenije, o čemer priča ne samo zgodba Magne, ampak tudi zgodba Yaskawe in Sumitoma Lonstroff.

Premier je v zaključku svojega nagovora poudaril, da se zaveda, da nova tovarna Magne-Steyr socialne in gospodarske slike regije ne bo spremenila preko noči, toda gre za pomemben kamenček v mozaiku gospodarskega, družbenega in siceršnjega napredka regije. S podporo štajerskemu gospodarstvu, ki je čedalje bolj konkurenčno, želi vlada ustvariti pogoje, da Štajerska ponovno postane ena izmed ekonomsko najprodornejših slovenskih regij, dodaja premier.

Več: vlada.si