Premier dr. Cerar na otvoritvi Mos: Sejem je postal izložba podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes v Celju odprl 49. Mednarodni obrtni sejem (Mos), ki ga je označil kot pravo izložbo podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti. Izpostavil je trenutne gospodarske razmere, ki se izboljšujejo, in zatrdil, da je vlada pripravljena prisluhniti gospodarstvu. Premier je Celje v teh dneh označil kot pravo poslovno središče Slovenije in precejšnjega dela Evrope: “Veseli me, da sejem prosperira, tako v korist gospodarstvenikov, kot Celja in okolice.” Prisoten je bil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in poslanke Janja Sluga, Andreja Potočnik in Anita Koleša ter poslanca Anton Danilo Ranc in Ivan Škodnik ter svetnice in svetniki LO Celje.

Premier je ob tej priložnosti spomnil na dosežke vlade v prvi polovici mandata in poudaril, da je vladi uspelo zagotoviti politično stabilnost in izboljšati politično kulturo, hkrati pa gospodarstvo beleži stabilno rast: “Izboljšala se je konkurenčnost države, nižji je tudi javnofinančni primanjkljaj, zmanjšala se je brezposelnost, zaposlenost se povečuje, država je dobila jasno strategijo upravljanja z državnimi naložbami.”

Dejal je, da je to naš skupen dosežek, “kar si moramo počasi začeti priznavati”. Dodal je: “Slovenija zmore, je pa potrebno upanje in zaupanje drug v drugega. Želim si, da bi ta mentaliteta prevladala na vseh področjih in med vsemi.” Dr. Cerar verjame, da bo šlo Sloveniji dobro naprej, zaveda se tudi težav, za katere obljublja, da jim bo vlada prisluhnila: “Prisluhnila bo tudi na letošnjem Mosu. Krepimo podporo gospodarstvu, se pa zavedam, da ni nikoli dovolj. Vlada posluša in se trudi, tako bomo tudi nadaljevali. Ta hip so potrebni razvoj, nadaljnja modernizacija in odprtost, za kar si bom, skupaj z ministri in drugimi absolutno prizadeval. Moram pa kot predsednik vlade gledati na vse segmente družbe.”

Foto: Tamino Petelinšek/STA