Premier dr. Cerar na proslavi na Kumu: S ponosom se spominjamo prizadevanj naših vojnih veteranov za našo Slovenijo

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil osrednji govornik na zasavski proslavi v počastitev dneva državnosti in 25. obletnice letalskega napada na oddajnik na Kumu. Poudaril je, da smo zaradi hrabrih borcev tako na Kumu kot drugod po Sloveniji  uspeli ubraniti našo državo, kar lahko danes praznujemo:”Zaradi njih smo danes tukaj in so glavni razlog, da imamo samostojno državo. S ponosom se spominjamo domoljubnih prizadevanj naših vojnih veteranov.” Prisotni so bili tudi naši poslanci Marjan Dolinšek, Vojka Šergan in Irena Grošelj Košnik ter nekaterih člani in članice iz lokalnih odborov te regije. Poslanec Marjan Dolinšek je prejel zlato plaketo vojnih veteranov Slovenije.

Premier je dejal: “Vsem ki so dali življenje za samostojno Slovenijo, slava jim. Premalo se zavedamo pomena samostojne države in današnji dan je dan, ko moramo izkazati ponos in spoštovanje.” Poudaril je, da smo naredili veliko dobrega v času samostojnosti, na kar moramo biti ponosni: “V tem času smo se naučili kaj je dobro in kaj slabo in ne smemo ponavljati napak iz preteklosti. Iz zgodovine bi morali potegniti nauk, ne pa še naprej širiti bolečine.” Pozval je k sodelovanju v dobrobit slehernega prebivalca in prebivalke Slovenije.

Premier je spomnil, da smo v zadnjih dveh letih naredili kar nekaj pomembnih korakov naprej. “Posebej pomembno je, da nam je uspelo postati spet ekonomsko suverena država, ki ima gospodarsko rast ter vse višjo zaposlenost,” je ocenil. Vlada si prizadeva za prihodnost, v kateri bo dovolj dela za zagotavljanje dostojnega življenja in v tej smeri bo še letos storila prve odločne reformne korake, je dodal.

IMG_20160618_125608_1 IMG_20160618_125455

IMG_20160618_120753_1