Premier dr. Cerar in predsednik DZ dr. Brglez na srečanju štirih predsednikov

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil srečanja štirih predsednikov – predsednika Republike Slovenije, Državnega zbora Republike Slovenije, Vlade Republike Slovenije in Državnega sveta Republike Slovenije. Srečanje je že tretjič sklical predsednik republike Borut Pahor, udeležila pa sta se ga tudi predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez in predsednik Državnega sveta Mitja Bervar. Cilj letošnjega srečanja je bil izmenjava stališč o izzivih države, ki za uspešno reševanje potrebujejo politično sodelovanje in podporo.

Premier Cerar je izpostavil, da je Slovenija odgovorna članica EU, vendar si bo treba iz meseca v mesec prizadevati za dodatne spremembe v našem sistemu. Z njimi bi zagotovili trajnostni razvoj in moderno družbo, ki bo del EU in bo zagotavljala kakovostno življenje državljank in državljanov.

Ob tem je poudaril, da se bo vlada v prihodnje še posebej ukvarjala s spreminjanjem zdravstvenega sistema, vendar tudi ostala področja ne bodo zanemarjena. Dodal je še, da morajo v sodelovanju z drugimi vejami oblasti nadaljevati tudi boj proti korupciji.

“Naprej gremo uspešno samo skupaj,” je še poudaril Cerar in dejal, da so danes vsi štirje predsedniki dokazali, da znajo sodelovati in najti skupni jezik.