Premier dr. Cerar in poslanci na odprtju razdelilne transformatorske postaje v Žalcu

Predsednik vlade dr. Miro Cerar in poslanka Janja Sluga, poslanec Danilo Anton Ranc, podžupanja Hana Šuster Erjavec ter vodstvo LO Spodnje Savinjske doline so se danes udeležili otvoritve novozgrajene razdelilne transformatorske postaje Žalec. Predsednik vlade je nagovoril udeleženke in udeležence slovesnosti ter postajo predal namenu: “Ta pridobitev bo pripomogla h kvaliteti življenja in je pomembna za gospodarski razvoj regije, saj je le-ta odvisen tudi od kvalitetne oskrbe z električno energijo.” Omenilo je tudi Nikolo Tesla, ki je bil pred umom takračnega časa in se je že takrat zavedal pomena, ki je pripeljalo v električno dobo.

Dejal je, da je vesel za dosežke Elektra Celje in ostalega elektrogospodarstva v Sloveniji. Ob priložnosti je pohvalil tudi pivsko fontano ter izrazil zadovoljstvo, da so si v občini Žalec upali narediti nekaj novega. Poudaril je, da dela vlada korake v smeri moderne družbe, in da je na tej poti treba vztrajati in nadaljevati tudi zaradi mladih.

Dodal je, da moramo nadaljevati s trajnostnim razvojem in okolju prijaznimi ukrepi za čisto okolje: “Moramo pa biti inovativni. Vlada podpira vse, kar je zeleno, čisto in dobro za vse nas, za to se že od začetka zavzemamo tudi v SMC.” Zaključil je z željo po pozitivni energiji ter aktivnostih, “ki nas bodo peljale v prihodnost in ne v preteklost”.

Zatem si je premier ogledal še fontano Zeleno zlato.