Premier dr. Cerar in minister Počivalšek predala Expo paviljon v Murski Soboti

Predsednik vlade dr. Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek sta se udeležila otvoritve proizvodnih prostorov podjetja Odela v Gornji Radgoni. Premier je slavnostno prerezal trak, nato pa so skupaj ogledali nove prostore. Dejal je, da mu je v veselje in čast, da je lahko prisoten: “A ne le zato, ker se vedno znova rad vračam v Pomurje, med pregovorno gostoljubne in prijazne ljudi, ampak ker danes z velikim veseljem prisostvujem začetku nove zgodbe.” Spomnil je namreč, da se je v teh prostorih nekoč že pisala uspešna zgodba Mure, “zato nas lahko današnji prerez traku navdaja z optimizmom”.

Dejal je, da je lahko podjetje s svojo vključenostjo v mednarodno in lokalno okolje zgled številnim podjetjem, vsekakor pa “pomemben dokaz, da lahko tuja podjetja v Slovenijo prinesejo pomembna nova znanja in ideje”.  Prisoten je bil tudi poslanec mag. Aleksander Kavčič, predsednica LO Gornja Radgona Vera Granfol in podpredsednik LO Ljutomer Jožef Duh. Poslanec mag. Kavčič je dejal, da ga zelo veseli, da bodo lastniki v prihodnjih dveh letih v to podjetje vložili več kot 24 milijonov evrov: “To pomeni, da bo tudi naša regija imela nekaj od tega, predvsem nove zaposlitve.”

Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na otvoritvi novih poslovnih prostorov podjetja Odelo v Črešnjevcih srečal tudi s članicami in člani LO SMC Gornja Radgona in njihovo predsednico Vero Granfol. Dejal je da je zelo vesel srečanja s predstavniki LO ter jim zaželel lepe in prijetne počitniške dni ter nabiranje novih moči v naši skupni zgodbi za jesen.

GORNJA

 

Zatem so se odpravili v Mursko Soboto, kjer sta premier in minister Počivalšek simbolično predala Expo paviljon mestni občini. Premier se je ob tem spomnil, da je v času razstave Expo v paviljonu gostil številne tuje in slovenske gospodarstvenike, tuje diplomate in naključne obiskovalce: “Z velikim ponosom sem opazoval navdušenje vseh tako nad atraktivnostjo paviljona, kot nad samo vsebino.” Dodal je, da verjame, da se “bo ta lepa zgodba nadaljevala, in da gre paviljon v prave roke”.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek pa je občankam in občanom zaželel, da bodo leseni paviljon čim bolje izkoristili tako za promocijo Slovenije kot regije: “Predložili ste jasen načrt, strategijo, kaj želite s tem paviljonu vse ustvariti. Dokazali ste, da znate sodelovati, se povezovati tudi s sosednjimi občinami, zato da bi lahko s tem paviljonom čim bolje predstavljali celotno regijo. Naj v njem čim prej zažarijo vaše gostoljubnost, odprtost in toplina.” Prisotna sta bila tudi poslanca mag. Aleksander Kavčič in Ivan Prelog ter župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in podžupan Mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak ter ostali.

Poslanec Dušan Radič, ki prihaja iz te regije in se je zavzemal, da bi Expo paviljon bil v Murski Soboti, je prav tako izrazil veselje, da je vlada v projektu občine prepoznala najboljšo lokacijo za postavitev tega reprezentančnega objekta iz Milana: “S tem projektom bo Pomurje postalo gospodarsko vozlišče, kar bo dvignilo raven konkurenčnosti pomurskega gospodarstva in prepoznavnost regije, predvsem pa si želim da bi projekt privabil investitorje in omogočil odpiranje novih delovnih mest v regiji. Verjamem, da ga bo občina zapolnila z odlično vsebino, in da bodo vrata Pomurja odprta vsem, ki si bodo zaželeli postanka v skoraj še zadnjem delčku raja na zemlji – Pomurju.”

IMG_7700

Poslanec mag. Kavčič je prav tako mnenja, da je paviljon Expo izjemna dodana vrednost in priložnost za vse občine v regiji in ne zgolj za občino Murska Sobota: “Paviljon bo namenjen ravno promociji naših naravnih lepot pa bo paviljon tudi namenjen in verjamem, da bo sam po sebi privabljal številne domače in tuje turiste, ki pa se bodo od navdušenja nad videnim, podali tudi na lastno raziskovanje bogate turistične ponudbe prleških in prekmurskih občin.”

Sledila je še položitev temeljnega kamna podjetje Odelo v Preboldu, kjer je bila prisotna tudi poslanka Janja Sluga, predsednik LO Spodnjesavinjska Slavko Šketa, podžupanja občine Žalec Hana Šuster Erjavec, sekretar LO Žalec Uroš Škoflek ter občinski svetnik SMC Bodgan Trop. Zatem so si v Celju ogledali še družinsko podjetje Ema d.o.o., kjer je delegacijo sprejel direktor podjetja. Prisotna je bila tudi podpredsednica LO Celje Anita Ovčar in sekretar LO Celje Matevž Jug.

20160729_130656

Po delovnih obiskih je sledilo še SMC srečanje v Šentjurju, kjer so poleg predsednika stranke dr. Cerarja bili tudi generalni sekretar SMC dr. Erik Kopač, namestnik generalnega sekretarja Horst Hafner, minister Počivalšek ter ostali. Zbrane je nagovoril  tudi predsednik LO Šentjur Peter Jevšinek. Prisotni so bili tudi predstavniki ter člani in članice LO Celje, LO Spodnjesavinjska, LO Šaleška dolina, LO Laško, LO Mozirje in LO Šmarje. Več o tem lahko preberete TUKAJ.