Premier dr. Cerar in minister dr. Gašperšič sta položila temeljni kamen za odsek AC Draženci-Gruškovje, prisotni tudi poslanci

Premier dr. Cerar in minister za infrastrukturo dr. Gašperšič sta danes položila temeljni kamen pred začetkom gradnje sedem kilometrov dolgega odseka avtoceste Draženci-Gruškovje. Zaključek gradnje je predviden do začetka poletja 2018. “Prihodnost želimo soustvarjati tudi z novimi gradnjami,” je povedal premier dr. Cerar. Slovesnega dogodka so se udeležili tudi poslanci mag. Bojan Krajnc, Ivan Prelog in Dušan Radič in vodja sekretariata SMC Iztok Štefanič.

Da je dokončanje omenjenega odseka pomembno zlasti za lokalno prebivalstvo, je poudaril predsednik uprave Dars Matjaž Knez. Projekt bo sicer omogočil tudi večjo prometno varnost in pretočnost na cesti, ki največ preglavic povzroča predvsem ob poletnih koncih tedna, ko je cesta od zaključka avtoceste do mejnega prehoda s Hrvaško natrpana s pretežno tujimi vozili. Dars bo za omenjeni projekt odštel 230 milijonov evrov, od česar bo del denarja črpal iz kredita Evropske investicijske banke, še vedno pa potekajo tudi pogovori za okoli 60 milijonov evropskega denarja.

“Naša vlada si bo nadvse prizadevala, da se gradnja konča v roku in da to ne bo zadnja gradnja, s katero se ukvarjamo. Nameravamo, ne le obnavljati ceste, pač pa tako na področju cest kot železnic in druge infrastrukture narediti še mnogo, kajti Slovenija mora iti naprej,” je o načrtih povedal dr. Cerar.

V teku je tudi že razpis za izvajalca gradbenih del za drugo, 5,77 kilometra dolgo etapo. Na razpis, ki je ocenjen na 74,84 milijona evrov, se je prijavilo pet ponudnikov, med katerimi je najnižjo v višini 46 milijonov evrov oddalo podjetje Euroasfalt iz Sarajeva. Slednje je pred tem že dobilo 6,2 milijona evrov vreden posel uvodne faze drugega dela projekta.