Premier dr. Cerar in gruzijski predsednik Margvelašvili potrdila odlične odnose med državama

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Gruzije Giorgija Margvelašvilija, ki je na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta se pogovarjala o odnosih med državama in potencialih za sodelovanje na različnih področjih, o situaciji v regiji in širše v Evropi, ter o perspektivi Gruzije v evroatlantskih povezavah. Glede slednje je premier dr. Cerar poudaril nadaljnjo podporo Slovenije.

Predsednik slovenske vlade in gruzijski predsednik sta se strinjala, da so odnosi med državama odlični. Izmenjala sta možnosti za njihov nadaljnji razvoj, pri čemer sta največ možnosti prepoznala predvsem na področju gospodarskega sodelovanja in znanosti. Predsednik Margvelašvili je poudaril izredno uspešno prehojeno pot Slovenije v zadnjih 25 letih, njena izkušnja pa je po njegovem mnenju pomembna tudi za nadaljnji razvoj Gruzije.

Premier dr. Cerar je napovedal nadaljnjo podporo in pomoč Slovenije Gruziji pri reformah in integraciji v evroatlantske povezave, gruzijski predsednik pa se je zahvalil za vse, kar je Slovenija storila že doslej. Sogovornika sta izmenjala tudi mnenja o situaciji v regiji in širše v Evropi ter zadnjih dogodkih v Turčiji. Predsednik vlade je v pogovoru izpostavil tudi kandidaturo slovenskega kandidata dr. Danila Türka za generalnega sekretarja Organizacije združenih narodov.