Premier dr. Cerar danes o Mercatorju z novim predsednikom uprave Mercatorja, z direktorjema Mercatorja v Srbiji in Črni Gori ter s srbskim premierom Vučićem

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes zjutraj na skupnem srečanju sprejel novega predsednika uprave Mercatorja Tomislava Čizmića, direktorja Mercatorja v Srbiji Aleksandara Seratlića in Ivana Karadžića, direktorja Mercatorja v Črni gori. Predsedniku vlade so prisotni zatrdili, da Mercator, ne glede na težave Agrokorja, posluje dobro in da Mercator ostaja stabilno podjetje v regiji. Svoje poslovanje bodo podrobneje predstavili tudi v petek na izredni seji, ki so jo zahtevali slovenski nadzorniki.

Premier dr. Cerar je v izjavi za medije opozoril, da je Mercator največji delodajalec v Sloveniji, ki zaposluje preko 10.000 ljudi, v celotni verigi pa na podjetju sloni celo okoli 100.000 slovenskih delovnih mest. Zato je premier ocenil, da je ključno, da se sestane z vodstvom. Nov predsednik uprave g. Čizmić je predsedniku vlade poročal o svojih prvih korakih; kot ključno je dr. Cerar označil skupno prizadevanje uprave, da Mercator ostane zaščiten znotraj Agrokorja. Vodstvu Mercatorja je premier sporočil, da je Mercator ključno podjetje v regiji, zato je njegova stabilnost izjemnega pomena za vse države. »Od uprav pričakujem, da zagotovijo ne samo stabilnost družbe, temveč tudi, da zmanjšujejo zadolženost Mercatorja, da se ne kopičijo novi dolgovi ter da se omogoča dolgoročen nadaljnji razvoj delovnih mest«, dodaja premier dr. Cerar. »Ne smemo namreč dovoliti, da bi Mercator propadel oziroma, da bi se stanje poslabšalo,« je izpostavil dr. Cerar. »Ključno je vsako delovno mesto v Mercatorju. Še več, Slovenci smo Mercator zgradili na svojih plečih, ne smemo dovoliti njegovega propada. Uspeh Mercatorja je vedno bil tudi uspeh Slovenije«, je opozoril premier.

Premier dr. Cerar je povedal tudi, da se je o situaciji v Mercatorju pogovarjal tudi s srbskim premierom Vučićem. Premiera sta si bila edina, da si oba prizadevata za Mercator, ki »prosperira v korist zaposlenih, potrošnikov, dobaviteljev ter gospodarstva v celoti«.

Izjava je v celoti na voljo na: http://www.vlada.si/medijsko_sredisce/video/video/article/premier_cerar_o_razmerah_v_mercatorju_59611/