Premier Cerar za Radio Slovenija: Iskati odgovornost Slovenije za napad v Parizu je nekorektno

Premier Miro Cerar je za Radio Slovenija kot nekorektno označil iskanje odgovornosti Slovenije za teroristični napad v Parizu. Premier se je tako odzval na torkovo razkritje, da sta dve osebi, ki so ju tuji varnostni organi povezovali z odgovornimi za ta napad, v okviru množičnih migracij po podatkih policije potovali čez Slovenijo.

Po Cerarjevih besedah so na možnost, da se v možici ljudi skozi nadzor prebijejo tudi varnostno problematični ljudje, v vladi ves čas opozarjali. “Tu iskati neko odgovornost Slovenije, ki je bila med najmanjšimi državami na poti in ki je opravila gromozansko delo ter bila tudi prva na balkanski poti, ki je migrante sploh registrirala, bi bilo skrajno nekorektno,” je dejal predsednik vlade.

“Ključni problem je, da je migrantov preprosto preveč,” je dejal Cerar in dodal, da si prav zato Slovenija ves čas prizadeva, da se množične migracije ustavijo že na zunanjih evropskih mejah. Politizacija primera, ki ga je razkril CNN, pa je po Cerarjevih besedah neodgovorna.