Premier Cerar: “S prijateljskim narodom Ruske federacije si želimo krepitve gospodarskih povezav ter premike, potrebne za odpravo sankcij EU”

Predsednik vlade in stranke SMC dr. Miro Cerar je po srečanju s predsednikom Rusije Vladimirjem Putinom poudaril da si s prijateljskim narodom Ruske federacije želimo krepitve gospodarskih povezav ter premike, potrebne za odpravo sankcij EU.

Premier dr. Cerar se je v soboto namreč udeležil spominske slovesnosti ob 100-letnici Ruske kapelice pod Vršičem, ki jo vsako leto prirejajo v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste. Tokratni visoki gost in slavnostni govornik je bil ruski predsednik Putin, ki se je Slovencem in Sloveniji zahvalil za ohranitev spomina na žrtve vojn “in na vse, kar smo skupaj dali na oltar tako prve kot druge svetovne vojne.” “Ta kapelica je postala simbol rusko-slovenskega prijateljstva, skupnih teženj po miru in blagostanju,” je dodal ruski predsednik.

Kasneje je sledilo odkritja spomenika ruskim vojakom na Žalah, ob koncu pa še delovna večerja z visokimi predstavniki politike in gospodarstva na Brdu pri Kranju.

Foto: Nebojša Tejić/STA