Predsednik vlade Cerar: Projekt HE Brežice bo končan že letos

Premier dr. Miro Cerar si je skupaj z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem popoldne ogledal, kako potekajo dela na trenutno največjem infrastrukturnem projektu pri nas, hidroelektrarni Brežice. Premier je po ogledu del ocenil, da dela potekajo skladno z načrtovanimi in da bo »največji slovenski infrastrukturni projekt končan že letos«. HE Brežice sta si s premierjem ogledala tudi poslanec Igor Zorčič in predsednik LO SMC Brežice Tomislav Jurman.

Premier Cerar poudarja, da bo veriga hidroelektrarn na spodnji Savi prispevala k povečanju zanesljivosti oskrbe z električno energijo v Sloveniji, predvsem pa bo pripomogla k povečanju deleža električne energije iz obnovljivih virov.

Premier izpostavlja, da je njegova vizija Slovenije-zelena Slovenija, zato se zavzema za izrabo zelene obnovljive energije. To je naša prihodnost. Dodal je, da hidroelektrarne proizvajajo okolju prijazno energijo, ki je rezultat slovenskih naravnih danosti. »Te bi morali v Sloveniji, s ciljem energetske samopreskrbe, bolj preudarno izkoriščati,« opozarja premier. “Voda je tekoče zlato 21.stoletja, tega se vlada zaveda,« ob tem dodaja premier.