Predsednik Vlade v podjetjih JV Slovenije in srečanje ministrov z gospodarstveniki iz regije

Po besedah premierja dr. Mira Cerarja, ki se je večji del dneva mudil v Kočevju, želi Vlada z obiskom pokazati, da je tudi jugovzhodna Slovenija deležna njene pozornosti.

Po obisku podjetja Melamin je dr. Miro Cerar obisk nadaljeval v Metliki, kjer je obiskal družbo Kolpa, ki velja za eno vodilnih proizvajalk kopalniške opreme v srednji in jugovzhodni Evropi.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je opoldne najprej obiskal ribniško podjetje Riko Hiše, nato ribniško robotsko podjetje Yaskawa Ristro, po obisku Melamina pa še kočevsko občinsko podjetje Kočevski les, semiško družbo Cablex plastik in črnomaljsko podružnico škofjeloškega Polycoma.

Vlada je drugi dan obiska v jugovzhodni regiji začela z delovnim posvetom na Otočcu, popoldne pa je v Novem mestu potekalo skupno srečanje z naslovom Regionalni razvojni dialog za jugovzhodno Slovenijo.

Premier Miro Cerar je obiskal podjetje M TOM, skupaj z ministri pa si je ogledal uspešno novomeško podjetje Revoz.

Dopoldne je na Otočcu potekalo srečanje z gospodarstveniki iz regije, ki so se ga udeležili ministrica za finance Mateja Vraničar Erman, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Foto: vlada.si/Nebojša Tejić/STA