Predsednik vlade: SD igra dvojno igro, razmislijo naj o prihodnjem delovanju

Premier Miro Cerar je prvaka SD Dejana Židana na jutranjem koalicijskem srečanju opozoril, da SD igra dvojno igro. “Želim, da razmislijo, kako naprej, saj na eni strani spodbujajo demonstracije in shode proti vladi z ostrimi besedami proti nosilcem oblasti, obenem pa sedijo v tej isti vladi,” je povedal Cerar in dodal, da tega ne more dovoliti.

Premier verjame, da se bodo odločili tako, kot je prav. “A kot predsednik vlade ne morem dovoliti, da mi koalicijski partner na eni strani demonstrira proti vladi, v kateri sedi. To je dvojna pozicija, to je nesprejemljivo,” je bil v izjavi po srečanju s predstavniki delavcev Luke Koper oster Cerar. Zato je zjutraj koalicijski sestanek tudi prekinil in jim dal čas, da ta premislek opravijo.

Ob tem je Cerar pojasnil, da ima ta premislek dolgoročnejši pomen. Do kdaj bodo premislili, je njihova stvar. “Ta hip poteka shod pred vlado tudi na njihovo pobudo. To ni dobro. A kot predsednik vlade gledam predvsem naprej,” je dejal. Cerar upa, da bo tudi SD prepoznala nevzdržnost svoje dvojne pozicije in v prihodnjih dneh spet zavzela v vladi jasno pozicijo, “kot se spodobi”.