Premier dr. Miro Cerar slavnostni gost podelitev priznanj za najboljše podravsko podjetje

Predsednik SMC in predsednik Vlade dr. Miro Cerar je bil slavnostni gost v Narodnem domu Maribor ob prvi podelitvi priznanja najboljšim podjetjem podravske regije v minulem letu. Predsednik je obisk v Mariboru izkoristil tudi za srečanje s članicami in člani Lokalnega odbora SMC Maribor. Najboljše podjetje v kategoriji velikih podjetij je postalo podjetje Impol iz Slovenske Bistrice, bralci Večera pa so za naj podjetje izbrali družinsko podjetje Ledinek Engeenering iz Hoč. Dogodka so se udeležili tudi generalni sekretar SMC, Jože Artnak, poslanci SMC, dr. Jasna Murgel, Ksenija Korenjak Kramar, Vesna Vervega, Ivan Prelog, mag. Bojan Krajnc in mag. Branislav Rajić ter mestni svetniki SMC, Andrej Špenga, Damir Orehovec, mag. Helena Kujundžič Lukaček, dr. Tina Tomažič, Janko Leva in Aleš Sumer.

Premier je nagrajenim podjetjem, njihovim managerjem in zaposlenim iskreno čestital ter jim zaželel nadaljnjega uspeha, ki bo pripomogel k nadaljnjemu razvoju Podravja in Slovenije. ”Ti uspehi, četudi se komu zdijo na prvi pogled majhni, si zaslužijo prireditev, kot je nocojšnja, saj opozori na tiste, ki so kljub številnim izzivom, s katerimi se sooča regija, bogati s pravimi poslovnimi idejami, obetavnimi projekti, ki cenijo svoje zaposlene in so družbeno odgovorni,” je ob nagovoru povedal predsednik SMC dr. Miro Cerar. Ob tem je izpostavil, da se bo kot predsednik vlade še naprej prizadeval, da se usmerjamo v prihodnost, v moderno družbo, v korak z razvojem v svetu. Opozoril je na uspšeno delo vlade, ki se kaže v konkretnih rezultatih. Vlada si prizadeva,  da omogoči gospodarstvu boljše poslovno okolje in zagotovi stabilnost, zagotovila je politično stabilnost, beležimo stabilno gospodarsko rast in bistveno znižanje brezposelnosti in več zaposlenih, še posebej med mladimi. ”Ti rezultati so pripomogli tudi k večjemu ugledu Slovenije v svetu, kar dokazujejo povečane tuje neposredne investicije ter rekordne številke prihodov tujih turistov. Ti rezultati zagotovo niso plod naključij. Dokazujejo pa nam, da se kot družba ponovno prebujamo in stopamo na pot uspešnejšega razvoja,” je poudaril dr. Cerar. ”Od nas samih je odvisno, ali bomo znali stopiti skupaj, sodelovati, verjeti vase in graditi na prednostih, ki jih naše okolje ponuja. Le tako bo Slovenija lahko postala moderna država. Država, ki mladim prinaša delo in možnost ustvarjanja družin, starejšim generacijam pa zagotavlja varno starost,” je poudaril.

Ob obisku predsednika SMC dr. Cerarja pri Lokalnem odboru SMC Maribor je predsednik LO Andrej Špenga poudaril, da poslanci in svetniška skupina SMC v mestni občini Maribor delajo dobro ter da nadaljujejo s politiko povezovanja in delovanja za dobro slehernega člana naše družbe. Ob tem je izpostavil, da želijo v mariborskem mestnem svetu, kljub slabemu stanju v mestni politiki, ob podpori poslancev uresničiti čim večje število projektov, ki so dobri za Maribor in Mariborčane. Predsednik SMC je pohvalil delo poslancev in svetnikov ter poudaril, da je ”treba iskati rešitve, verjeti vase in sodelovati”.