Premier dr. Cerar na 6. Dnevih slovenskega turizma: »Usmeritev v trajnostni razvoj turizma je bila vizionarska in modra«

Predsednik vlade dr. Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek sta bila osrednja govornika na dnevu slovenskega turizma v Radencih. Ob tej priložnosti sta se ob izviru termalne vode srečala tudi s predstavniki lokalnih odborov Murska Sobota in Gornje Radgone.

Pri Izviru sta premier in minister zagotovila, da si bosta še naprej prizadevala za čimprejšnji zapis čiste pite vode v ustavo, turističnim delavcem pa se je predsednik vlade zahvalil za požrtvovalno delo pri razvoju turizma v Sloveniji. Vlada je sprejela številne predloge kot spodbudo razvoju turizma v Sloveniji in povečala delež investicij v promocijo in razvoj turizma.

“Posebej sem vesel, da lahko z veseljem oznanim priznanje Svetovne turistične organizacije za pridobitev naziva prva zelena turistična destinacija na svetu, s katero bomo še prodornejši in bolje tržili svoje produkte. Kdor ni videl Slovenije, ni videl lepot sveta,” je povzel predsednika mednarodne organizacije Green Destinations  Alberta Salmana.

Minister Počivalšek je podrobneje predstavil rezultate ministrstva. “Številni novi zakoni, ki so bili sprejeti za uspešnejši razvoj turizma, že kažejo pozitivne rezultate, ustanovitev STO je podlaga za napredek. Povečanje sredstev, ki so jih dosegli s podporo vlade, že kažejo rezultate. Številni projekti in promocije so bili izvedeni, naštejem lahko najuspešnejša: Expo Milano in Global Green Destinations Day v Ljubljani. Vendar nisem zadovoljen s tem, ker smo lahko še boljši, še uspešnejši in zato si bomo s svojim delom na ministrstvu tudi prizadevali. Podrobnejša analiza trenutnega stanja je bila odlično ponazorjena, podani so bili tudi konkretni ukrepi , programi za izboljšanje le tega. Brez prizadevnih turističnih delavcev tudi ni prave poti razvoja” je še dodal. Vsem delavcem v turizmu je zaželel veliko uspeha in tudi pomoči pri nadaljnjem delu.