Predsednik vlade dr. Cerar z ministrsko ekipo na obisku v JV Sloveniji

Premier dr. Miro Cerar bo skupaj z vladno ekipo v torek in sredo, 8. in 9. novembra, obiskal jugovzhodno Slovenijo, premierja in ministrice ter ministre SMC bodo pozdravili in jih spremljali tudi naša poslanka in predsednica Lokalnega odbora SMC Novo Mesto Urška Ban, predsednik Lokalnega odbora (LO) Kočevje Božo Peteh, predsednik LO Ribnice Janez Šilc, predsednica LO Črnomlja in Metlike Duška Vlašič ter predsednik LO Trebnje Igor Tršar.

Prvi dan obiska bodo člani vlade obiskali več gospodarskih družb ter javnih zavodov v regiji. Predsednik vlade Miro Cerar in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič se bosta udeležila predstavitve projekta modernizacije kočevske železniške proge z naznanitvijo začetka del na projektu »Modernizacije odseka železniške proge Ribnica – Kočevje«. V Kočevju bo ta dan potekal tudi Strokovni posvet »Regijski potenciali krožnega gospodarstva«. Zvečer se bo vladna ekipa pomerila z domačini v košarki na OŠ Mirana Jarca v Črnomlju.

Ministrica za finance mag. Mateja Vraničar Erman minister za infrastrukturo dr. Gašperšič, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in naša poslanka iz Novega mesta Urška Ban se bodo udeležili srečanja z gospodarstveniki iz regije.

Minister  Počivalšek si bo ogledal tudi podjetja Yaskawa Ristro, Riko Hiše, Kočevski les, Cablex plastik in Polycom.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar bo obiskal mejni prehod Vinica in se srečal z načelniki Upravnih enot in z župani občin Jugovzhodne Slovenije.

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar bo obiskala Policijsko upravo Novo Mesto in policijske postaje Novo Mesto, Črnomelj, Lokve in Metlika.

Pravosodni minister mag. Goran Klemenčič pa bo obiskal Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana – oddelek Novo Mesto, Okrožno sodišče in Okrožno državno tožilstvo v Novem Mestu.

Zavode s področja zdravstva v regiji si bo ogledala ministrica pristojna za zdravje Milojka Kolar Celarc. Na ogledu Bolnišnice Novo Mesto in ob predstavitvi zdravstveno-vzgojnih delavnic v romskih naseljih jo bo spremljala poslanka Urška Ban.

Dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport si bo ogledala Fakulteto za informacijske študije v Novem Mestu, obiskala Vrtec pri OŠ Belokranjskega odreda Semič, Srednjo šolo Črnomelj in Osnovno šolo Metlika.

Ministrica brez resorja, pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj si bo ogledala projekt “Oskrba s pitno vodo na območju Sodražica-Ribnica-Kočevje” in obiskala farmacevtsko gospodarsko razvojno središče Farma GRS, ki je član skupine KRKA.