Predsednik vlade in SMC dr. Cerar na uradni otvoritvi poslanske pisarne Vesne Vervega in priložnostni tržnici domače in lokalne pridelave

Predsednik vlade in stranke SMC dr. Miro Cerar se je v soboto udeležil odprtja poslanske pisarne poslanke SMC Vesne Vervega v Pesnici pri Mariboru. Poslanska pisarna je namenjena vsem državljankam in državljanom, ki želijo poslanki podati predloge in pobude.

Dr. Cerar je v nagovoru dejal, da je tukaj zato, ker verjame v sodržavljanke in sodržavljane in ker so poslanke in poslanci za vse nas »dodana vrednost«. »Naj vam bo ta pisarna stik prek poslanke do državnega zbora. Poslanka Vervega bo zastopala tisto, kar je pomembno za vaše okolje. Pomembno pa je tudi, da smo aktivni, da skupaj delamo, da ne čakamo en na drugega, ampak motiviramo drug drugega. Slovenci smo veliko več sposobni kot si pripisujemo,« je še dejal predsednik.

Dr. Cerar: Slovenci smo veliko več sposobni kot si pripisujemo

Poslanka Vervega je ob otvoritvi pisarne predstavila svoje ključne prioritete: delo na terenu in podpora ljudem pri njihovih aktivnostih, aktivno vključevanje vseh občank in občanov v delo tako lokalne skupnosti kot tudi širše regijsko, želi tudi biti povezovalni člen med lokalno skupnostjo in državnimi institucijami, prav tako pa je za njo pomembno omogočanje dobrih pogojev za investitorje in vzpodbujanje ekološkega kmetijstva.

Predsednica lokalnega odbora SMC Pesnica Slavica Klemenčič pa je predstavila tržnico domače in lokalne pridelave ter obrti občin Slovenskih goric, ki so jo pripravili ob tej priložnosti. Tako so vsi skupaj imeli priložnost okušati dobrote kmetij, ki prihajajo iz okoliških občin in pomembno prispevajo k promociji celotne regije.

Pred uradno otvoritvijo poslanske pisarne se je predsednik vlade udeležil srečanja z župani občin tega območja, ki ga je organiziral župan občine Pesnica Venčeslav Senekovič. Na srečanju so predsedniku predstavili razvojne možnosti Slovenskih goric župan občine Lenart mag. Janez Kramberger v imenu županov občin Slovenskih goric, direktorica Razvojne agencije Slovenske gorice Tanja Vintar in predsednica zadruge Dobrina dr. Milojka Fekonja. S predsednikom so se srečali še: župan občine Šentilj Štefan Žvab, župan občine Jurij v slovenskih goricah Peter Škrlec, župan občine Sveta Ana Silvo Slaček, podžupan občine Kungota Jože Kranjc, podžupan občine Duplek David Kumer, direktor občinske uprave občine Cerkvenjak mag. Vito Kraner ter predsednik Obrtne zbornice Lenart Bernjak Stanko.

Dr. Cerar si je ob tej priložnosti ogledal še razstavo iz slikarske kolonije, ki je potekala pod mentorstvom akademskega slikarja Rada Jeriča.