Predsednik SMC dr. Miro Cerar mladim na ustanovitvi podmladka: Danes vem, da gledam prihodnost SMC

Predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar je na dan ustanovitve podmladka stranke “SMC mladi”, katerega predsednik je postal Rok Novak, tudi nagovoril vse zbrane mlade članice in člane:

“Danes vem, da gledam prihodnost SMC, a ne prihodnost čez 3 mesece ali 3 leta, ampak prihodnost, ki sega daleč naprej. Res sem pomirjen, vesel, pa tudi nekoliko vznemirjen, ker zdaj pričakujem od vas mladih, da boste storili to, kar je napovedal že naš generalni sekretar dr. Erik Kopač. Da nas boste poživili, vznemirili s svojo ustvarjalnostjo, inovativnostjo, idejami, predvsem pa tudi energijo, ki ste jo že pokazali. Zdaj lahko še bolj računamo na vas.

mladismcc

Vsi vemo, da podmladek obstaja že od začetka … Mladi ste bili namreč soustvarjalci nastanka SMC, mnogi prisotni tukaj ste že sodelovali z mano in mojimi somišljeniki, še preden smo ustvarili stranko. Kot somišljeniki ste sodelovali v kritičnih diskusijah, kako bi naredili nekaj dobrega za Slovenijo in spremenili takrat zelo negativen tok politike, tok, ki je vodil v slepo ulico. Mnogi ste od takrat ostali z nami do danes, mnogi pa ste se v različnih fazah pridružili z enakim entuziazmom in ste še danes tukaj.

Torej, podmladek je bil vsekskozi prisoten, aktiven in uspešen, pa vendarle je ta trenutek današnjega dne prelomen, ker zdaj ta podmladek dobiva organizacijsko obliko, dobiva nov zagon.

SMC_mladi-foto-uros hocevar20160602_71 (Large)

Veseli me, da sem videl pri kandidatih veliko znanja tako v nastopanju, retoriki in pa tudi precej odlične vsebine. Veseli me, da gledate v prihodnost. To potrebujemo. V tem nas morate stalno poživljati in spodbujati, da ne bomo nikdar pozabili na to. Navsezadnje je to eno osnovnih vodil naše stranke – da gledamo naprej, na jutri. Da delamo danes z vso močjo za jutrišnji dan.”

Dr. Cerar je spomnil tudi, da je vlada pod njegovim vodstvom lansko leto za več kot 20% povečala zaposlenost mladih: “Letos je bilo od januarja do aprila zaposlenih na novo več kot 10 000 mladih. To je le eden od podatkov, ki kaže da se ta vlada trudi za mlade.”

SMC mladi 01 (4)