Predsednik LO Kočevje Peteh: Gradnja nove tovarne pomeni za Kočevje izjemno, zgodovinsko pridobitev

Po odločitvi podjetja Yaskawa, da novo tovarno robotov zgradi v Sloveniji, je zdaj jasno tudi, da bo to prav v Kočevju. Predsednik lokalnega odbora SMC Kočevje Božidar Peteh je ob tem dejal: “Gradnja nove tovarne s področja robotike pomeni za Kočevje izjemno, morda kar zgodovinsko pomembno pridobitev. To je najboljši možni odgovor na desetletja trajajoči problem brezposelnosti v Kočevju in na oživljanje gospodarstva v kraju. Leto 2017 si bomo v Kočevju vsekakor zapomnili kot leto, ko so “roboti osvojili Kočevje”.”

Novo pomembno pridobitev za Kočevje je včeraj komentirala tudi poslanka in predsednica odbora DZ za gospodarstvo Andrej Potočnik: “Podjetje Yaskawa bi lahko investiralo kjer koli na svetu, vendar se je odločilo da investira v Kočevje, kar me izjemno veseli. To je dokaz da Slovenija je zanimiva za tuje investicije.”

Premier dr. Miro Cerar je pozdravil odločitev podjetja Yaskawa, da investira v Sloveniji. Izpostavil je, da je nova japonska investicija v predvideni vrednosti 21 milijonov evrov neposreden rezultat prizadevanj njegove vlade in nedavnega obiska na Japonskem, kjer je več dni s sodelavci predstavljal investicijske potenciale Republike Slovenije.