Predsednik DZ dr. Brglez: podpisniki pisma poskušajo destabilizirati politični prostor

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je na novinarski konferenci odgovoril na pismo, ki ga je nanj  ter na predsednika države Boruta Pahorja in predsednika vlade dr. Mira Cerarja naslovilo vodstvo SDS. Pismo predstavlja zgolj še en poskus SDS, da radikalizira slovensko družbo in jo razdeli na dva pola,« ocenjuje predsednik parlamenta.

»V obdobju težavnega in napornega okrevanja Slovenije po višku globalne gospodarske krize se naša država končno spet postavlja na noge. To se kaže med drugim v visoki gospodarski rasti in v postopnem, a vztrajnem zmanjševanju števila brezposelnih ter izgrajevanju politične stabilnosti. Kot kaže pismo, se SDS ne želi ukvarjati s prihodnostjo, ampak želijo preusmerjati pozornost politike in državljanov na presežene tematike,« odgovarja dr. Brglez.

Predsednik DZ v odgovoru na pismo zavrača navedbe o nelegitimnosti zadnjih državnozborskih volitev, saj nimajo realne podlage. »Na takšno politiko SDS ne pristajam – ne zaradi sebe ali zaradi katerekoli stranke, temveč zaradi vseh državljank in državljanov, ki želijo živeti v pravni, demokratični in ekonomsko razviti državi,« še poudarja predsednik Državnega zbora.