Predsednik DZ dr. Brglez na 10. Šarhovem pohodu in osrednji praznični proslavi v Slovenj Gradcu

Predsednik Državnega zbora in podpredsednik SMC dr. Milan Brglez se je včeraj čez dan udeležil 10. Šarhovega pohoda po poteh Pohorskega bataljona, zvečer pa je bil osrednji govornik na proslavi ob Dnevu upora proti okupatorju in 1. maju v Slovenj Gradcu. Spremljali so pa tudi poslanci SMC dr. Mitja Horvat, mag. Branislav Rajić, Ivan Prelog, mag. Ksenija Korenjak Kramar in Vesna Vervega ter mnogi drugi članice in člani SMC.

V svojem nagovoru ob Šarhovem pohodu je dr. Brglez izpostavil pomen takih dogodkov in dodal: “Ne izneverimo se zgledom, ki smo jih podedovali; sledimo jim in jih prenašajmo na prihodnje rodove – pošteno, dosledno ter resnicoljubno. Brez slednjega narod nima prihodnosti, ta pa izhaja iz trdnih temeljev naše pravične borbe, borbe zatiranih proti zavojevalcem in sovražnikom slovenskega življa. To je tisto, na kar smemo in moramo biti vedno ponosni.” Celoten nagovor lahko preberete TUKAJ.

V Slovenj Gradcu je bila osrednja proslava ob Dnevu upora proti okupatorju in 1. maju, prazniku dela ter tudi obeleženje 750-letnice podelitve mestnih pravic Slovenj Gradcu. “Gotovo bi bilo za marsikoga lažje, da bi se med vojno vihro potuhnil, da bi enostavno počakal, da gre vojna mimo, tako kot gre mimo poletna nevihta. A naši predniki se niso dovolili prestrašiti. Združili so se v uporu zoper zavojevalce ter nam omogočili, da danes uživamo svobodo in mir,” je v svojem nagovoru zbranim poudaril predsednik DZ. Prav tako si lahko celoten govor preberete TUKAJ.