Podpredsednik SMC Brglez v Celju: V SMC ne obljubljamo nemogočega

Podpredsednik SMC in predsednik DZ dr. Milan Brglez je na pobudo lokalnega odbora obiskal Celje. Udeležil se je omizja, ki so ga pripravili dijaki I. gimnazije na temo mladih in njihove prihodnosti, obiskal dom za starejše Ob Savinji, Kajak kanu klub NIVO, Muzej novejše zgodovine in Škofijo Celje ter si ogledal center mesta. Po ogledu družbe ETRA se je srečal še z lokalnimi gospodarstveniki, dan pa sklenil s prijetnim druženjem s člani SMC. Tekom dneva so ga spremljali tudi poslanki Janja Sluga in Anita Koleša, predsednica LO Celje Margareta Guček Zakošek in drugi člani in članice SMC.

Na omizju z dijaki je dr. Brglez uvodoma izpostavil: “Politični populizem nikoli ni črno-bel. V kolikor vam to prodajajo gre v tem primeru najpogosteje na račun pravic nekoga drugega.” Dodal je, da je v EU veliko populizma in pogosto tudi euroskepticizma, kar pa v Sloveniji še ni zaznati, ker se populizem pogosteje pojavlja takrat, ko je zadeva negotova. “V SMC ne obljubljamo nemogoče,” je poudaril in dejal, da v današnjem času in poplavi informacij potrebujemo določena znanja, da lahko avtonomno presojamo različne informacije in si ustvarimo lastno mnenje.

V centru Kajak kanu kluba Celje ga je sprejel vodja centra Dušan Kenda, ki mu je predstavil zgodovino kluba in predstavil športne uspehe, ter načrte za prihodnost. Ob koncu se je dr. Brglez vpisal tudi v knjigo podpore razvoju centra.