Predsednik dr. Miro Cerar sprejel visoko komisarko ZN za človekove pravice Michelle Bachelet

Predsednik Stranke modernega centra in minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je danes na Bledu srečal z visoko komisarko ZN za človekove pravice Michelle Bachelet. Visoka komisarka Bachelet, ki je funkcijo nastopila septembra letos, se v Ljubljani udeležuje posveta o delovanju Sveta za človekove pravice (SČP), ki ga Slovenija gosti kot aktualna predsedujoča tega organa ZN.

Minister dr. Cerar in visoka komisarka za človekove pravice Bachelet sta se pogovarjala predvsem o stanju človekovih pravic v Sloveniji in po svetu ter o vlogi Sveta ZN za človekove pravice, kateremu Slovenija letos predseduje, v globalnih prizadevanjih za spoštovanje in promocijo človekovih pravic. Sogovornika sta naslovila tudi dobro utečeno sodelovanje med Uradom visoke komisarke za človekove pravice in Slovenijo. Minister je visoki komisarki zagotovil nadaljnjo slovensko podporo njenemu delu ter jo povabil na Blejski strateški forum, ki bo potekal septembra 2019.

Ga. Bachelet je sicer danes v Ljubljani odprla posvet o delovanju Sveta ZN za človekove pravice, ki se ga udeležujejo predstavniki članic tega telesa, ter se sestala še z nekaterimi slovenskimi funkcionarji.

Dr. Cerar je danes na IEDC- Poslovni šoli Bled otvoril tudi konferenco o slovenskem zunanjem gospodarstvu, temi, ki je zaradi vitalnosti in pomena tega področja za Slovenijo še kako aktualna. Kot je dejal je Slovenija je družba znanja. “Je družba ustvarjalnih posameznikov. Družba pametnih rešitev, ki jih kot najboljše prepoznavajo in v svoje izdelke vgrajujejo številna najuspešnejša podjetja na tujih trgih.” Po njegovi oceni Slovensko gospodarstvo deluje dobro, je zdravo, živahno in ima dobre temelje. Slovenska podjetja po zaslugi znanja in inovacij na tujih trgih dosegajo visoko dodano vrednost in pomembno prispevajo h gospodarski rasti doma in na tujem.