Predsednik dr. Miro Cerar: SMC je konstruktivna stranka

Predsednik Stranke modernega centra dr. Miro Cerar je ob konstituiranju novega sklica Državnega zbora dejal, da je SMC konstruktivna stranka, ki si želi stabilne in svobodomiselne vlade ter s tem nadaljevanje uspšene poti Slovenije, zastavljene v vladi pod vodstvom SMC.

Dr. Cerar je v izjavi za javnost med prvo sejo novega sklica Državnega zbora poudaril, da SMC, ko gre za skupno dobro, vedno podpre rešitve, ki pomenijo napredek. Glede podpore mag. Mateju Toninu za novega predsednika Državnega zbora, predsednik ocenjuje, da je bil s tem dosežen prvi pomemben dogovor, ki nakazuje prihodnjo koalicijo. Temelji na zaupanju med političnimi strankami in če to pomeni dvig politične kulture, je s tem zadovoljen. “Ocenili smo, da je bolj pomembno to, da dobimo to začasno rešitev, ki bo pomagala pri oblikovanju nove vlade. Zato v SMC nismo vztrajali pri svojem predlogu.”

Dr. Cerar je spregovoril tudi o sestavljanju prihodnje vlade. Dejal je, da si želi stabilne in svobodomiselne vlade, ki bo lahko nadaljevala uspšeno pot Slovenije. “Najprej nas zanima ali bo vlada sestavljena tako, da bo zagotavljala politično stabilnost. Da bodo lahko delovali vsi, od zdravstva do infrastrukture.” Stranka modernega centra želi biti v vladi, ker želi imeti vpliv in besedo pri tem, da bo šel razvoj Slovenije v pravo smer. Aktualni premier resno verjame, da bi lahko oblikovali vlado pod vodstvom gospoda Marjana Šarca. “Je pa na njem, da pokaže, ali je sposoben sestaviti homogeno vlado. Predstaviti mora vsaj osnutek sporazuma, ključ bo v njegovi vsebini, ne v kadrih,” je sklenil.