Predsednik dr. Miro Cerar ob podpisu koalicijske pogodbe: “V prihodnjo vlado prinašamo znanje in operativne izkušnje”

Predsednik dr. Miro Cerar je danes v imenu Stranke modernega centra podpisal koalicijsko pogodbo s predstavniki strank LMŠ, SD, SAB in DeSUS. Ob tem je dejal, da SMC v vlado prinaša znanje, operativne izkušnje in zavedanje, da državni proračun ni vreča brez dna.

Današnji podpis koalicijske pogodbe je pomembno, a ne najpomembnejše dejanje tega mandata. Pomembnejši od tega bodo ukrepi in rešitve, ki bodo prinašale državljankam in državljanom koristi in boljše življenje.

Kot je poudaril predsednik dr. Cerar bo SMC prav zato del te vladne koalicije v prihodnjem mandatu. “Da zagotovimo več boljših delovnih mest, da ustvarimo konstruktiven dialog med socialnimi partnerji, da pomembno, to je naše okolje, ohranimo tudi za prihodnje rodove in da dvignemo naš ugled v mednarodni skupnosti.

SMC je ponudila zelo dobre kandidate za ministrsko ekipo. Po besedah predsednika v vlado “prinašamo znanje, operativne izkušnje in zavedanje, da državni proračun ni vreča brez dna. Vse to poudarjam zato, ker vemo, da nas bo pri skupnem delu v vladi zavezovala koalicijska pogodba s številnimi finančno zahtevnimi ukrepi in bo javnost od nas upravičeno pričakovala, da vse te zaveze izpolnimo.”