Predsednik dr. Miro Cerar ob oddaji glasu: “Ne pomaga biti glasen, pomembno je iti na volišča in to izraziti tudi na glasovnici.”

Predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar je opravil državljansko doložnost in glas na lokalnih volitvah oddal na domačem volišču v prostorih Gasilskega doma Trnovo. Ob tem je dejal, da si želi, da bi slovenske občine danes dobila najboljša možna vodstva.

Dr Cerar je po oddaju glasu dejal: “Želim si, da bi slovenske občine danes dobile najboljša možna vodstva in da bi v njih po najboljših močeh sodelovali tudi kandidati stranke, ki jo vodim. Bistvo lokalne politike je, da učinkovito rešuje vprašanja, ki neposredno posegajo v vsakdan ljudi, od cen v vrtcih, do javnega prevoza, pločnikov in cest, športnih igrišč in kulturnega življenja; vse to lahko uspešno urejajo samo taki župani in taki svetniki, ki se enako dobro znajdejo na domačem pragu in med uradi v Ljubljani, pa tudi Bruslju. Lokalna politika je pomembna za nas vse, kar pa se mi zdi – v primerjavi s tako imenovano državo – pri njej poglavitna odlika je, da so ljudje na lokalni ravni pogosteje povezani v idejah, ne v ideologiji.

Verjamem, da bodo volivke in volivci danes izkoristili volilno pravico. Ne pomaga biti glasen, pomembno je iti na volišča in to izraziti tudi na glasovnici.”