Predsednik dr. Miro Cerar o odločitvi stranke Levica: Interese države je potrebno postaviti pred interese strank

Predsednik Stranke modernega centra dr. Miro Cerar se je danes odzval na potek sestavljanja nove vladne koalicije in na predlog stranke Levica o možnosti projektnega sodelovanja. Poudaril je, da se Slovenija v teh trenutkih ne sme vrniti v čase nestabilnosti in strankarskih prerekanj, zato je treba interese države postaviti pred interese strank.

Predsednik Dr. Miro Cerar: #Slovenija se v teh trenutkih ne sme vrniti v čase nestabilnosti in strankarskih prerekanj, zato je treba interese države postaviti pred interese strank. Poteza stranke Levica me ni presentila, ocenjujem pa, da manjšinska vlada ni najboljša možna rešitev za stabilnost, ki si jo želimo v SMC. Glede kandidata za mandatarja naša stališča ostajajo nespremenjena, glasove bomo dali gospodu Šarcu. #koalicija #mandatar

Objavil/a Stranka SMC dne Sreda, 01. avgust 2018

“Prihajamo v fazo pogajanj, ko je situacija za državo vedno bolj resna. Slovenija nujno potrebuje vlado, ki bo stabilna. Zdaj je pomembno, da se dogovorimo, da bo naslednja vlada nadaljevala s procesi, ki jih je zastavila naša vlada. Odločitev Levice me ni presenetila. Za vstop v vlado je potreben pogum. Mi se tega zavedamo, ravno zato smo tako močno vpeti v ta pogajanja, da pride do čvrste vlade. Nedvomno vztrajamo pri naših stališčih. Podpirali bomo Marjana Šarca za predsednika vlade. Pričakujemo pa oblikovanje čvrste koalicije okrog njega, ki bi popeljala Slovenijo v stabilno in razvojno Slovenijo,” je uvodoma povedal dr. Cerar.

V nadaljevanju je izpostavil še, da se Slovenija v teh trenutkih ne sme vrniti v čase nestabilnosti in strankarskih prerekanj, zato je treba interese države postaviti pred interese strank. Po njegovi oceni manjšinska vlada ni najboljša možna rešitev za stabilnost, ki si jo želimo v SMC. Glede kandidata za mandatarja pa stališča stranke ostajajo nespremenjena, glasove bomo dali gospodu Šarcu.