Predsednik dr. Miro Cerar na slovesnosti ob pričetku gradnje večnamenske dvorane v Kotljah

Pri OŠ Koroški jeklarji – podružnica Kotlje je v petek, 16. 6. 2017, potekala slovesna prireditev ob pričetku gradnje večnamenske dvorane, katere slavnostni govornik je bil predsednik Vlade RS in stranke SMC, dr. Miro Cerar. Dogodka sta se udeležila tudi koroška poslanca Danilo Anton Ranc in Ivan Škodnik ter člani in članice SMC Koroške regije. Krajani pozdravljajo načrtovano investicijo, saj bo le-ta v kraj prinesla nove možnosti za razvoj.

Dvorana bo namenjena potrebam vrtca in osnovne šole v Kotljah, krajanom, društvom za športne aktivnosti kot tudi za organiziranje raznih kulturnih prireditev. Prostor bo tako namenjen medgeneracijskemu druženju, kjer bodo imeli krajani možnost za aktivno preživljanje prostega časa, kar vpliva tudi na dvig kakovosti življenja. Projekt pozdravlja tudi predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar in poudarja, da si država prizadeva za zdravo in aktivno državljanstvo. Takšen projekt bo imel pozitiven učinek na mlajše in starejše generacije, saj bo omogočal tako športne kot kulturne aktivnosti, kar med drugim pomeni tudi druženje in povezovanje ljudi. ”Prav ta usmeritev pa je tisto, za kar se zavzema tudi ta vlada. Spodbujamo dobro sodelovanje in dialog med lokalno skupnostjo in državo. Izjemno pomembno je tudi medgeneracijsko sodelovanje. Zato je že celoten mandat poudarek na zaposlovanju mladih in z ponosom lahko rečem, da je v tem času našlo zaposlitev že več kot 50.000 mladih. Prav tako se zavedamo izzivov spremenjene starostne strukture prebivalstva v Sloveniji, zato smo že sprejeli Strategijo dolgožive družbe, ki opredeljuje vizijo in glavne cilje, ki nam bodo v pomoč pri oblikovanju politik glede samostojnega, zdravega in varnega življenja vseh generacij,” je dejal dr. Cerar.

Projekt izgradnje večnamenske dvorane je sofinanciran s strani EKO sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, saj je občina Ravne na Koroškem bila uspešna pri prijavi na razpis. Uspešna prijava je bila predvsem zaradi visokega deleža lesa in naravnih materialov, kar pomeni, da gre za okolju prijazen objekt.

Obisk predsednika Vlade RS se je nato nadaljeval še v podjetju Tovarna Meril Kovine v Slovenj Gradcu, ki se uvršča med največje in najkakovostnejše proizvajalce vodnih tehtnic-libel v Evropi. Ponosni so tudi na svojo bogato tradicijo, saj so na tržišču prisotni več kot 109 let.