Predsednik dr. Cerar: »SMC je stranka od ljudi in za ljudi!«

Tretje obletnice lokalnega odbora SMC Maribor so se udeležili tudi številni predstavniki iz strankinih ministrskih vrst in vodstva, prvič po napovedi kandidature pa tudi dr. Maja Makovec Brenčič. S predsednikom stranke dr. Mirom Cerarjem sta nagovorila medije in se sprehodila po središču Maribora, kasneje pa obisk sklenila na zdaj že tradicionalnem pikniku mariborske SMC.

Predsednik stranke je v izjavi za medije najprej strnil vtise svojih kolegov, ki so imeli pred tem v Mariboru številna dvostranska srečanja. »Za nas v SMC so taki obiski izjemno dragoceni, saj nam dajejo priložnost, da razmere v okolju spoznamo iz prve roke. V Maribor se vrača optimizem in vračajo se dobre gospodarske pobude, vesel sem, da mnoge tudi po zaslugi našega lokalnega odbora in posluha, ki so ga pokazali naši ministri in njihove ekipe.«

Zatem pa je po sinočnji napovedi prve kandidatke SMC za predsedniški položaj ponovil prepričanje, da je »SMC z dr. Majo Makovec Brenčič dobila odlično kandidatko za to izjemno zahtevno funkcijo in dodal, da je Makovec Brenčičeva “kandidatka, ki je pogumna in odločna, ki se ne boji izražati svojih mnenj tudi o najtežjih vprašanjih, se ne skriva za kom drugim, ampak se družbeno-angažirano bori in prizadeva za tiste prave vrednote, ki jih zagovarja tudi SMC. Zgolj videz ponujajo nekateri drugi kandidati, jaz pa si želim na tej funkciji videti nekoga, ki ne ponuja le videza, ampak nekoga kot je naša Maja, ki ponuja vsebino in srce,” je dodal.

Maja je kandidatka, ki je pogumna in odločna, ki se ne boji izražati svojih mnenj tudi o najtežjih vprašanjih, se ne skriva za kom drugim, ampak se družbeno-angažirano bori in prizadeva za tiste prave vrednote, ki jih zagovarja tudi SMC. Zgolj videz ponujajo nekateri drugi kandidati, jaz pa si želim na tej funkciji videti nekoga, ki ne ponuja le videza, ampak nekoga kot je naša Maja, ki ponuja vsebino in srce.

Predsedniška kandidatka je poudarila: »Verjamem v Slovenijo, ki verjame vase, in da lahko samozavestno vendarle vsi skupaj stopamo naprej tako, da zagotavljamo in gradimo boljše pogoje za življenje vseh državljank in državljanov”. Po njenem mnenju odlikuje Slovenijo to, da »ne le veliko zmoremo, ampak da je med nami izjemno veliko sposobnosti in znanja”.

Verjamem v Slovenijo, ki verjame vase, in da lahko samozavestno vendarle vsi skupaj stopamo naprej tako, da zagotavljamo in gradimo boljše pogoje za življenje vseh državljank in državljanov. Slovenije ne odlikuje le to, da veliko zmoremo, ampak da je med nami izjemno veliko sposobnosti in znanja.

V predsedniško bitko, ki jo je svet SMC na sinočnji seji odločno in enotno podprl, je Makovec Brenčičeva, kot pravi, stopila z veliko odločnosti, srca ter obenem dobrih želja za vse nas. “To bom skušala znova in znova zastopati, ne glede na to, kje sem in kje bom.«

Cerar in Makovec Brenčičeva sta se po ulicah mariborskega središča sprehodila v družbi ministrov Milojke Kolar Celarc, Zdravka Počivalška, dr. Petra Gašperšiča in Borisa Koprivnikarja ter številnih poslancev: Branislava Rajića, Vesne Vervega, Ksenije Korenjak Kramar, Ivana Preloga, Bojana Kranjca, Branka Zormana in Teje Ljubič.
Gostje so obisk Maribora nadaljevali na pikniku ob tretji obletnici tamkajšnjega lokalnega odbora SMC, v družbi prijateljev in pregovorne štajerske dobrodušnosti.