Predsednik dr. Cerar prvi dan novega leta obiskal zdravnike, zdravstveno osebje, upokojence in osebje v domu, policiste, vojake in gasilce

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je današnji 1. januar preživel delovno. Obiskal je zaposlene, ki vsak dan v letu, 24 ur na dan, skrbijo za dobrobit državljank in državljanov, njihovo varnost in zdravje. Tako je obiskal zdravnike, medicinsko osebje in bolnike v Splošni bolnišnici Izola, pripadnike Slovenske vojske v Vojašnici slovenskih pomorščakov v Ankaranu, poklicne in prostovoljne gasilce PGD Postojna, zaposlene v Regijskem centru za obveščanje v Postojni, osebje in upokojence v Domu upokojencev Postojna in policiste Policijske postaje Ljubljana Vič.

Svoje obiske je premier pričel v Splošni bolnišnici Izola, kjer se je srečal z zdravniki in zdravstvenim osebjem ter najmlajšimi pacienti. Ogledal si je novo poslopje urgentnega centra, vodstvo bolnišnice pa mu je predstavilo način dela. Na drugem koncu slovenske Obale je obiskal pripadnice in pripadnike Slovenske vojske v Vojašnici slovenskih pomorščakov v Ankaranu, kjer 430. mornariški divizion skrbi za nadzor, zaščito, reševanje in pomoč na morju.

V Postojni je premier dr. Cerar obiskal gasilke in gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Postojna, ki so mu predstavili opremo in ga seznanili z delom in intervencijami, ki jih tudi v prazničnih dneh ne manjka. Prav tako je pozdravil tudi zaposlene v regijskem centru za obveščanje v Postojni.

Posebej toplo so predsednika vlade danes sprejeli upokojenci in zaposleni v Domu upokojencev Postojna. Svoj delovni dan je zaključil v Ljubljani s policistkami in policisti Policijske postaje Ljubljana Vič.

Predsednik vlade dr. Cerar se je zahvalil vsem, ki tudi preko praznikov vestno in odgovorno opravljajo svoje delo ter tako skrbijo za dobrobit državljank in državljanov, njihovo varnost in zdravje. »Z današnjimi obiski želim izkazati spoštovanje, pozornost in priznanje vsem, ki tudi v prazničnem času skrbijo za nas, hkrati pa je to tudi priložnost za neposreden pogovor,« je izpostavil premier v izjavi medijem ob robu obiskov.

Predsednika SMC in vlade so na obiskih spremljali generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, državni sekretar Tilen Božič, poslanci Marko Ferluga, Teja Ljubič, Vlasta Počkaj, Simon Zajc, Jani Möderndorfer in Dragan Matić Perič, občinski svetnik Koper Marin Marasovič, predsednik lokalnega odbora Postojna Ernest Zakarija, predsednica LO Izola Marisa Višnjevec Tuljakin ter podpredsednik LO Koper Bojan Tavčar ter član SMC Verino Mišič Meškovič.