Predsednik dr. Cerar predsednicam in predsednikom lokalnih odborov: “Lokalna mreža je pomemben temelj stranke SMC.”

Parlamentarne volitve so za nami, približujejo pa se tudi že lokalne, ki bodo letos tretjo nedeljo v novembru.  V ta namen sta se danes na sedežu stranke predsednik dr. Miro Cerar in generalni sekretar Jože Artnak sestala s predsednicami in predsedniki lokalnih odborov Stranke modernega centra.

V uvodu se je predsednik dr. Cerar zahvalil vodstvom lokalnih odborov za požrtvovalno in predano delo na terenu v času volilne kampanje. Zbranim je predstavil tudi aktualno družbenopolitično dogajanje in stališča stranke SMC v pogajanjih pri oblikovanju nove vladne koalicije. Ob tem je ponovno poudaril, da je Stranka modernega centra socialno-liberalna stranka, ki se zavzema za odprto, svobodomiselno in razvojno usmerjeno koalicijo. Pogovorov z drugimi političnimi akterji v SMC ne izključujemo, a sodelovanje s stranko SDS in gospodom Janšo ni možno. “Pripravljeni smo sodelovati v stabilni levosredinski koaliciji, če bodo preko te koalicije lahko uresničena programska načela Stranke modernega centra,” je zaključil dr. Miro Cerar.

V nadaljevanju je generalni sekretar Jože Artnak predstavil načrt priprav za lokalne volitve. Cilj stranke SMC je jasen, povečati število občinskih svetnikov in zasesti tudi županska mesta. Stranka se na kampanjo že aktivno pripravlja, vodstva lokalnih odborov pa so danes dobila tudi potrebne informacije za formiranje lokalnih volilnih štabov. Lokalna mreža je eden najpomembnejših temeljev stranke.

Po oceni članic in članov ter tudi predsednika stranke je bil današnji pogovor konstruktiven. Zaznati je bilo veliko pozitivne energije in pripravljenosti za trdo delo, da bo bolje za vse tudi v prihodnje.