Predsednik dr. Cerar na obisku pri LO Novo mesto, prisotna tudi poslanca Urška Ban in Marjan Dolinšek

Predsednik vlade in predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar je 21. decembra obiskal člane in članice lokalnega odbora SMC Novo mesto. V prostorih LO SMC in poslanske pisarne ga je sprejela poslanka Urška Ban. Srečanja se je udeležil tudi poslanec iz Zagorja Marjan Dolinšek in vodja sekretariata SMC Iztok Štefančič. Premier je prisotnim predstavil trenutno politično situacijo in razmere v notranji in zunanji politiki. Dotaknil se je tudi aktualnih zadev, kot je stavka policistov, migracije in aktualno situacijo z župani. 

Občinski Svetniki Borut Škerlj, Mateja Kovačič in Mojca Špec Potočar so predstavili delo v OS in zastavili nekaj zanimivih vprašanj, predsednica LO SMC Bela krajina pa je izpostavila problem z žico. Predsednik Vlade RS je odgovoril na vsa vprašanja in prisotni so bili z druženjem izjemno zadovoljni. Strinjali so se, da so tovrstna druženja izjemnega pomena, saj pridejo člani do informacij, do katerih sicer ne morejo priti. Tudi pogled na žico ob Kolpi je bil manj strašljiv za Belokranjce.

Pred tem srečanjem je potekalo odkritje skulpture, ki obeležuje 25. obletnico osamosvajanja Republike Slovenije, premier se je udeležil še slavnostne akademije ob tej in 650-letnici Novega mesta.