LO SMC Dravograd predal avtomatski defibrilator

V duhu svetovnega dneva prve pomoči in v skrbi za sočloveka so članice in člani LO SMC Dravograd, v petek, 11. septembra, v uporabo predali avtomatski defibrilator v ogrevani AED omarici v športni dvorani ŠPIC D v Dravogradu. Finančna sredstva za nakup te življenjsko pomembne naprave so zbrali preko humanitarne akcije v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Dravograd in Območnim združenjem Rdečega križa Dravograd.

Številne zbrane je med drugimi nagovoril tudi predsednik LO SMC Dravograd, Zvone Burja, ki se je iz srca zahvalil vsem donatorjem, ki so prispevali svoj del k nakupu defibrilatorja, ker  je nadvse pomembno, “da so nam na razpolago vsa razpoložljiva sredstva, ko gre za ohranitev človeškega življenja”. Poudaril je, da se bodo tudi v prihodnje zavzemali za dobrobit ljudi, saj je živeti pravica, reševati življenja pa dolžnost.

Predaje defibrilatorja so se udeležili tudi naš poslanec Saša Tabaković, predstavniki sosednjih lokalnih odborov in vodja sekretariata stranke Iztok Štefanič, ki je pozdravil prizadevno delo članic in članov za njihova nesebična dejanja.

Območno združenje Rdečega križa Slovenije Dravograd in Koronarni klub Mežiške doline sta izvedla strokovno izobraževanje o nudenju prve pomoči in uporabi avtomatskega defibrilatorja.