Poziv k odstopu je pristojnost in pravica premierja

V SMC pozdravljamo odločitev premierja Marjana Šarca, ki je kohezijskega ministra Marka Bandellija pozval k odstopu, v nasprotnem primeru pa napovedal predlog za njegovo razrešitev. To je pristojnost in pravica premierja, je spomnila poslanka Janja Sluga in še pojasnila, da bodo poslanci SMC razrešitev podprli, če bo v DZ prišlo do glasovanja.

Vlada je trenutno pred velikimi izzivi in vsako tako dejanje posameznega ministra omaje zaupanje v delo vlade in otežuje njeno delo, je v izjavi novinarjem v DZ povedala namestnica vodje poslanske skupine Sluga. V SMC upamo, da so se vsi drugi visoki državni predstavniki iz te izkušnje nekaj naučili in bodo bolj pazljivi, kaj in na kakšen način komunicirajo v odnosu do državljanov.

Sluga sicer ocenjuje, da Šarčev poziv ne bo zamajal vladne koalicije. “V tem primeru moramo vsi skupaj pokazati veliko mero razuma in praktičnosti ter sprejeti odgovornost,” je prepričana. Po njenem mnenju bi bilo prav, da Bandelli odstopi s položaja ministra.

Premier Marjan Šarec je namreč ministra Marka Bandellija danes povabil na razgovor po tistem, ko so mediji razkrili elektronsko sporočilo, ki ga je septembra posredoval županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Slednjemu je Bandelli ob kritikah tudi zažugal, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi SAB.

Vir: STA / Slovenska tiskovna agencija