Poslanski skupini SMC sta se pridružila Jani Möderndorfer in Gregor Židan

Na današnji novinarski konferenci v Državnem zboru, sta se javnosti predstavila Jani Möderndorfer in Gregor Židan, nova člana poslanske skupine Stranke modernega centra. Dobrodošlico jima je izrekel vodja poslanske skupine Igor Zorčič. V poslanskih klopeh bosta sicer nadomestila dr. Mira Cerarja in Zdravka Počivalška, ki sta bila imenovana na položaj ministrov v novi vladi.

Poslanec Gregor Židan v poslanske klopi prihaja iz športnih krogov. Za slovensko nogometno reprezentanco je v svoji karieri odigral 19 tekem, neizbrisen pečat pa je pustil pri dveh največjih slovenskih nogometnih klubih NK Olimpija in NK Maribor ter tudi pri serijskem hrvaškem prvaku Dinamu. Na začetku predstavitve je Židan dejal: “V parlament prihajam kot športnik. Šport ne sme imeti političnega predznaka, povezuje ljudi z vseh političnih logov in prav je, da vsi naredimo zanj vse, kar je v naši moči.” Poudaril je, da si bo prizadeval za izboljšanje statusa aktivnih in nekdanjih športnikov. Njegova prva pobuda v Državnem zboru pa bo oživitev nogometne reprezentance parlamentarcev. “Prepričan sem, da je šport lahko dober način, da okrepimo sodelovanje in drug na drugega gledamo kot sodelavca in kolega, ne kot tekmeca,” je ob tem dodal novopečeni poslanec.

https://twitter.com/StrankaSMC/status/1044161888819585025

Jani Möderndorfer je izkušen parlamentarec, kar je v svoji bogati zgodovini v hramu demokracije večkrat dokazal, bodisi s pronicljivimi razpravami, bodisi z vodenjem odmevnih parlamentarnih komisij. Barve SMC je zastopal že v prejšnjem mandatu, poslanski skupini se je priključil 29. januarja 2016. Ob današnjem povratku je povedal, da je ta mandat zanj enako poseben kot vsi dosedanji. “Vem, da me čaka veliko dela in zato sem tukaj. Ena od značilnosti tega mandata je, da vsi os vlade pričakujejo zelo malo. Jaz pa mislim, da bomo ravno zaradi tega koga tudi pozitivno presenetili.”

https://twitter.com/StrankaSMC/status/1044162667102052352

Vodja poslanske skupine Igor Zorčič je novima poslancem najprej zaželel iskreno dobrodošlico ter dodal: “Poslanska skupina SMC bo tudi v tem mandatu glasna in dejavna. V naše vrste dobivamo dva nadomestna poslanca, enega zelo izkušenega na političnem parketu in drugega, zelo izkušenega na športnih terenih.”

https://twitter.com/StrankaSMC/status/1044164033795051521