Poslanska pisarna Urške Ban na novem naslovu

Ob prvi obletnici ustanovitve stranke SMC je poslanka Urška Ban odprla svojo novo poslansko pisarno v Novem mestu. Občanom in občankam bo poslanka za različna pojasnila in odgovore na voljo vsak ponedeljek dopoldne od 9.00 do 11.00. Na istem naslovu, Rozmanova 20, Novo mesto, pa so sedaj tudi prostori Lokalnega odbora SMC.

Na uradnem odprtju prostorov so svoje videnje na politično situacijo v Sloveniji in na lokalni ravni ter svoje delo poleg Banove predstavili tudi dr. Simona Kustec Lipicer, podpredsednica stranke SMC in vodja poslanske skupine SMC, Horst Hafner, namestnik generalnega sekretarja stranke SMC in Borut Škerlj, svetnik stranke SMC v Občinskem svetu Mestne občine Novo mesto.

Dr. Simona Kustec Lipicer je spregovorila o svojih izkušnjah in prenosu akademskega poznavanja političnih vsebin v prakso, pri čemer je izpostavila, da ima seveda tremo pred akademskimi kritiki, a se hkrati zaveda, da je stranka v enem letu dosegla pomembne uspehe.

Vloga poslanke Urške Ban v poslanski skupini je izredno pomembna,

je v svojem nagovoru poudarila Kustec Lipicerjeva ter dodala, da novomeška poslanka v parlamentu pušča zapomljivo sled. Dotaknila se je tudi vprašanja spola v politiki, kjer je pojasnila, da se ji bolj kot spol v politiki zdi pomemben karakter osebe.

Gospod Horst Hafner je izpostavil, da je temelj Stranke SMC ravno kakovostno delovanje na lokalnem nivoju in dodal:

Stranka SMC čuti veliko odgovornost do državljanov, posebej do mladih.

Poslanka Urška Ban je predstavila namen poslanske pisarne in dejala, da si želi, da bi se v poslanski pisarni oglasilo kar se da veliko število krajanov. “Z vsemi potrebnimi informacijami si bom prizadevala za njihovo opolnomočenje,” je dejala, prav tako pa se bo zavzemala za lokalne predstavitve zakonodajnih sprememb. Prva taka predstavitev se bo v Novem mestu odvijala že ta četrtek, in sicer ob 17.00 na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje, ko bosta s poslancem Božičem predstavljala uvedbo t.i. davčnih blagajn.

Občinski svetnik Borut Škerlj je ob koncu predstavil še delovanje stranke v novomeškem občinskem svetu, kjer se srečujejo s številnimi izzivi, ki jih poskušajo konstruktivno reševati. Po končanem uradnem delu so si udeleženci ogledali Komeljevo zbirko v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto in se družili v Parku Rastoče knjige ob njej.

Foto: Satin Papež