Poslanska pisarna SMC v Mariboru je postala Unicefova varna točka, poslanka dr. Murgel: Majhen, a pomemben prispevek k zagotavljanju varstva otrok v našem mestu

Poslanska pisarna SMC v Mariboru je od danes naprej tudi ”Unicefova varna točka”. Na današnji novinarski konferenci, kjer je potekala predstavitev projektov ”Otrokom prijazno Unicefovo mesto Maribor” in projekt ”Unicefove varne točke” je poslanka SMC, dr. Jasna Murgel, v imenu poslanske pisarne SMC Maribor prevzela nalepko ”Unicefova varna točka”. Dejala je, da “želimo dati majhen, a pomemben prispevek k zagotavljanju varstva otrok v našem mestu”.

Kaj to dejansko je? Varne točke so javni prostori, kamor se lahko zateče vsak otrok, ki potrebuje trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. V teh javnih prostorih so osebe, katere so se predhodno udeležile posebnega izobraževanja v organizaciji Unicefa, kjer so pridobile znanje, kako pomagati otrokom v stiski. Varne točke prepoznamo po posebni nalepki modre barve ter beli smejoči se hišici, nalepljeni na vidnem mestu, kar otrokom pove, da lahko brez strahu in sramu vstopijo v prostor ter se pogovorijo o svoji težavi. Varne točke so v 74 slovenskih krajev, skupaj vseh točk pa je 566.