Naše poslanke in poslanci na terenu, prostovoljsko delo in seznanjanje z razmerami

23. oktober

Poslanke in poslanci SMC se seznanjajo z razmerami na območjih, kjer so namestitveni in sprejemni centri za begunce oziroma migrante. Popoldne so namestitveni center v Šentilju obiskali poslanci in poslanke s tega območja Ksenija Korenjak Kramar, Jasna Murgel, Ivan Prelog, Branislav Rajič Rajič, Janja Sluga, Anita Koleša in Vesna Vervega skupaj z namestnikom generalnega sekretarja Horstom Hafnerjem. V svoji občini je bil tudi danes, tako kot vsak dan od začetka drugega vala beguncev naš brežiški poslanec Igor Zorčič. Pridružila se mu je poslanka Urška Ban.

Predstavnik Urada za zaščito in reševanje je poslanki Vesni Vervega ob včerajšnjem obisku cetnra v Šentilju povedal, da je sodelovanje med vsemi službami zelo dobro. Šotori v namestitvenem centru so ogrevani, celotno območje je osvetljeno. Policiji pomaga vojska. Ob prihodu beguncev z avtobusi poteka najprej registracija tistih, ki še niso registrirani. Primanjkovati bo začelo oblačil in obutve, tudi prostovoljci so že izčrpani. “Zaradi tega sporočam, da bomo štajersko-pomurski poslanci v skupinah pomagali prostovoljcem. Največ ljudi potrebujejo v času delitve hrane in pospravljanja za tistimi skupinami, ki zapustijo center,” je dejala. Kako konkretno bo to potekalo, so se dogovorili danes po ogledu namestitvenega centra v Šentilju.

Poslanca Aleksander Kavčič in Dušan Radič sta danes obiskala Razkrižje, nato so se skupaj s Ksenijo Kramar Korenjak seznanili še s situacijo v Gornji Radgoni in v Središču ob Dravi.

Poslanci Marko Ferluga, Tilen Božič, Simon Zajc, Igor Zorčič, Urška Ban in Simona Kustec Lipicer pa so ponoči pomagali v sprejemnem centru za begunce Dobova.

IMG_0177

Fotogalerija na naši Facebook strani