Poslanka Vesna Vervega obiskala mejni prehod Šentilj in se seznanila s trenutnimi aktivnostmi

Poslanka Vesna Vervega je v ponedeljek, 28. septembra obiskala mejni prehod in si ogledala priprave na postavitev sprejemnega centra za begunce in migrante. Ministrstvo za notranje zadeve je s pomočjo Civilne zaščite in Slovenske vojske včeraj začelo s postavljanjem šotorov in spremljajoče infrastrukture za sprejem in krajše bivanje več tisoč beguncev. Vervega je dejala, da ceni trud in delo vsakega posameznika in poziva k strpnosti in humanosti.

Humanitarne organizacije lokalnega okolja in Maribora ter Zdravstveni dom Maribor so pripravljeni na nujno oskrbo. V prvem begunskem valu pred dobrim tednom dni, ko je mejo prečkalo več sto beguncev, je bilo dobro poskrbljeno za nujno oskrbo. Policijske enote so bile okrepljene, občina pa je poskrbela za 24-urno dežurstvo. Prav tako je bila koordinacija in usklajevanje s sosednjo avstrijsko občino zelo dobra.

“V objektu v neposredni bližini šotorov, ki trenutno ni v funkciji, bodo omenjene organizacije uredile svoj center za koordinacijo,” je povedala poslanka Vervega.

vervegašentilj1